Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Oyun akarken değil, boşluklarda gol yedi Beşiktaş. İkinci gol neredeyse acıklı... 60 metrelik bir yüksek top... Bir kişi eksik, tek adamla saldıran rakip. Yerinde mevzilenmiş iki stoper ve karşı karşıyada gol. Tamam adam Hulk... Hakikaten Hulk kadar da öfkeli oynuyor. Ama bu sadece lakabı, bu kadar boş ve gölge markaj bu seviyede olmuyor.
İlk golse artık bir klasik. Ta Marsilya maçından bu yana Hakan’ın boşa çıktığı kim bilir kaçıncı... Böyle bir hataya alan savunması yapsanız ne olur, adam savunması yapsanız ne fark eder. Tekrar ediyorum, Hakan’ın bir perspektif algılama sorunu olduğu açık. Son derece ciddi söylüyorum, kapsamlı bir göz muayenesi gerek. O fizikte, o atletik yetenekte bir kaleci bunca topun geldiği noktayı reaksiyon halinde hesaplayamıyorsa bunun mutlak tıbbi bir sebebi olmalı. Acil müdahale lazım.
Böyle iki gol yiyince oynadığınız oyunun, arzu, plan ve stratejinizin çok önemi kalmıyor. Porto’ya en son kim 4 gol atabilmiş.
Schuster’in iyi hesaplanmış oyun planı, stratejisi de kadük kalıyor tabii. Alman Hoca oyun merkezini biraz geri çekmiş, daha fazla adamı top kaybedilince topun arkasına geçmekle görevlendirmişti. Ve eldeki kadro ölçüsünde dengeli bir oyun planlamıştı halbuki. Gole kadar pozisyon vermeden ve rakibi birkaç kez eksik yakalayarak, 2 net pozisyonla oyunu sürdürdüler. Nihat maalesef yine İspanya standardının gerisindeydi. Nobre üst düzey savunmayla karşılaşınca da çoğunlukla faul yaptı. İyi işleyen orta sahaya Beşiktaş’ı ileride tuttu, ama akın üçlüsü verimsiz kaldı. Gol sonrası bu oyun devam etse de rakip kontra bulmaya başladı ama yine de Beşiktaş önde topa sahip ve tedirgin edici oynamayı başardı.
Rakibi toparlayan kırmızı kart oldu. İkinci yarıya çok daha konsantre başladılar. Beşiktaş oyuna hakim gözüküyordu, ama geriye çekilmiş rakibini geçemedi. Yani kale önü üretimi neredeyse yoktu.
İkinci gol sonrası ise oyun tamamen koptu.
Böyle kırıcı hatalar, ne kadar iyi planlar yapsanız da önleyemeyeceğiniz sorunlar yaratıyor. Bu seviyede bu kaldırılamıyor maalesef. Altından kalkmak imkânsız oluyor. Dün çok iyi bir plan, akılalmaz şahsi hatalarla heder oldu.
Dünden iki iz kaldı. Bir Porto maçından Beşiktaş tribünlerinin aklına Q7 düşmüştü. Dün de yine bir Porto maçında akıllara Hulk yerleşti. Ve kaleci problemi hiç olmayan bir takımdı Beşiktaş. Artık biliyoruz ki böyle bir problem var.