Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Joachim Löw'ün basın toplantısında Alman gazetecilerin kadro ile ilgili sordukları sorulardan da anlaşılacağı üzere, iki tarafın da aklı karışık. Bizde Arda'nın, onlarda da Schweinsteiger ve Ballack'ın sakatlıkları sadece kadro seçimi ile ilgili soru işaretlerini ortaya koymuyor, oyun dizilişlerinin hatta sistemlerinin de değişebileceğini gösteriyor.
Almanya'nın en önemli tercihi Schweinsteiger'in yerine oynayacak futbolcu. Löw, Müller'i orada oynatırsa bu çok tehlikeli yıldızın gol bölgesindeki etkinliğini azaltabilir. Genç forvet kanatta oynadığında kontrol edilmesi çok zor bir oyuncu. Hele de bizim sol kanattaki sıkıntılarımız düşünüldüğünde. Hiddink, eğer Nuri'yi sahaya sürüp, orta sahamızı Aurelio, Emre ve Nuri'den oluşturursa Hamit'in de yardımıyla bu bölgeye hakim olmak, topa sahip ve dirençli bir orta saha ile mücadele etmek mümkün olacak.
Almanya'nın hücumda rahat top çevirdiğini ve böyle olduğunda rahatlıkla pozisyon bulabildiğini biliyoruz. Eğer orada bir direnç oluşturabilirsek şansları eşitleyebiliriz. Aksi halde oyunu hücum merkezine taşıyan milliler çok
zorluk çekeceklerdir.