Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe geçen senekinden kolay bir grupta, geçen senekinden çok daha zayıf bir takım olduğu için kaybetti

Grup kuraları çekildiğinde, bunun geçen seneki gruptan daha zor olduğunu düşünüyordum. Yanılmışım.
Bu üç takımın ikisini liglerinde ve kupada, birini de kupada seyrettikten sonra rahatlıkla söyleyebilirim ki, geçen seneki grup çok daha kaliteliymiş.
Geçen yıl zoru yapan Fenerbahçe, bu yıl çok daha rahat bir grupta bu kez yapamadı.
Hem de geçen seneye yakın bir topla oynama stratejiyle oyuna başlayıp pozisyonlar bulduğu bir maçta. Yine aynı ilkeyle de tamamladığı bir oyunda. Maç öncesi dikkat çektiğimiz üzere solundan yıkıldı. İki duran top organizasyonundan iki gol yiyerek...
Güiza’dan şikayet etmek mümkün. İki net pozisyonu kaçırdı. Dün Güiza hiç öne çıkmadan savunma arasında kaybolarak, orta sahadan gelen topları tutamayarak yetersizdi, ama geçen yıl da Kezman aynı şeyleri yapamıyordu. Alex de çok iyi değildi ve dün net bir pozisyonu kaçırdı, ama geçen yıl da aynı pozisyonu Inter’e karşı kaçırmıştı. Farklı olan başka... Bu oyunu ve pozisyonları sürekli kılmayı engelleyen faktör arka taraftaki desteğin eksikliği.

Haberin Devamı

Detaylar işi belirledi
Geçen seneyle fark, ne Marco’nun, ne Selçuk’un ve ne de Deniz’in sahada oluşuydu. Çok iyi başlayan Emre çabuk bitince Porto’nun anlık tempo parlamalarına cevap vermek zor oldu. Josico hep bir adım kısa, pasları hep biraz yavaş kalınca olmadı.
Bu sürekli bir baskı ve topa sahip olmayı engelledi. Skor olarak geri düşünce de arkaya yaslanarak oynamak olanaksız oldu. Ve detaylar işi belirledi. Volkan’ın ilk golde yumruklamak yerine yaptığı parmak ucu müdahalesi misal. İyi gibi gözüken Carlos’un sol kanatta verdiği açıklar... Top tutabilen, akılla oynayan Deivid’in oyundan çıkması.
Oyun tam olmayınca detaylarda boğuluyorsunuz.
Ve sonuç: Fenerbahçe geçen senekinden kolay bir grupta, geçen senekinden çok daha zayıf bir takım olduğu için kaybetti.