Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş maçında hiç işlemeyen, Beşiktaş golü bulana kadar rakip kaleye gidemeyen Antalya orta sahası tek değişiklikle (Ertuğrul’un yerine Sedat) dün akşam ilk yarıda sürekli Galatasaray ceza sahası çevresinde olabildi.
Bunun Antalya’yla bir ilgisi de vardır mutlaka. Çünkü takım olarak rakibin üzerine çökme cesaretini gösterdiler. Ama bana kalırsa bu durumun temel nedeni rakibin farkı...
Beşiktaş orta sahası savunmasına yakın duruyor rakibe alan bırakmıyordu. Galatasaray orta sahası ise savunmasından çok kopuktu. Bu tip bir oyun eğer orta sahanız top yapabiliyorsa çok sorun değildir. Orta sahanız öne çıkar, savunmansız arkada yakın durarak ‘garanti’ olur. Ancak Galatasaray orta sahası sürekli top kaybeden, sürekli top ezen sürekli geriye dönen bir hat olunca savunma ‘garanti’ olacağına kendisini garantiye almaya çalıştı ve geri çekildi.
Orta saha top yapamadı. Kaptırdığı her top savunması için tehlike oldu. Oyun oraya sıkıştı.
Yani Galatasaray, dün en çok yatırım yaptığı ve en kaliteli olduğu yere, hücum hattına topu bir türlü getiremedi, topu orada tutamadı. Elindeki en iyi silahın namlusuna kurşunu süremedi.
Galatasaray’ın yıllardır en eksik yerlerine, iki beke ve orta sahanın ortasına iki yönlü oynayabilen sadece bir oyuncu bulabilmesi. Onun da Sabri olması, herkes açısından düşündürücü. Hem de devre arasına 3 uluslararası yıldızı kadroya katabilme başarısını gösterebilirken. Evet, Topal, Sarp, Elano’nun zaman zaman parlayışları oluyor. Ama çoğu zaman dünkü gibi de oluyor ve bu standartsızlığı bu seviye kaldırmıyor. Bu durumda transfer de bitmişken Elano’yu sonsuz bir krediyle sahada 90 dakika tutmak zorunluluk. Onu yüreklendirmek ve kazanmak şart.
Dün oyun böyle olunca ve haftasonu tanıyamadığımız Necati en azından gücünün yerinde olduğu ilk yarıda eski günlerinin de ötesine geçince Antalyaspor için cennet gibi bir sahne oluştu. İlk yarıda oynadıkları oyun her türlü övgüyü hak ediyor. Ama Mehmet Hoca’yı da ikinci yarıdaki düşüşle ilgili eleştirmek lazım. Fizik olarak çok düştüler. Bu kadar dağınık bir rakibi çok daha rahat bir skorla evine yollayabilirlerdi.