Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

‘İtalyanlar artık pizza yapamıyor’ desem. Dalga geçersiniz.
Peki İtalyanlar artık savunma yapamıyor desem. Aynı şey. Ama öyle  Hollanda maçında yenen goller ve dün Zambrotta’nın Mutu’ya yaptığı asiste bile gelmeye gerek yok. Aslında gerçekten İtalya gibi oynayan, Fransa maçının başından buyana Rumenler. Kalabalık oyun merkezini kendi sahalarında tuttukları bir alan oyunu uyguluyorlar. Az adamla çıkıyorlar. Ancak bu oyuna rağmen dün çok kolay pozisyona girdiler. En fazla 4 kişiyle gittikleri ceza sahası çevresinde mutlaka gol bölgesine ulaştılar.
Buffon’un hem ayağı hem de eliyle kurtardığı penaltının bir kez daha ispatladığı insanüstülüğü olmasa, İtalya bu dengesiz ve bize bildiğimiz her şeyi unutturan oyunla, bir sonraki büyük turnuvada rezil olan ilk Dünya Şampiyonu olarak tarihe geçecekti.
Anlaşılmaz bir savunma isteksizliği, boşvermişliği içindeydiler orta sahaları savunma yardımlaşmasını tamamen unutmuştu.  Rumenlerin kura şanssızlığının onları bu gruba düşürmesiyse diğer dünyanın şanssızlığı. Hırvatlarla birlikte belki, de en efektif oyunu oynayan takım olmalarına rağmen rakiplerin büyüklüğü onların önünde set oluşturuyor.
Ancak buna rağmen bu yeryüzünün en iyi penaltıcılarından birinin dünkü maçtan sonraki hali hem oyunu hem de İtalya ve Rumenlerin durumlarını çok iyi ortaya koyuyordu. Mutu’nun dramından bahsediyorum. Onlar fazlasını hak ediyor.