Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maçın hemen tamamının Gaziantepspor’un istediği gibi gitmesinde bir özelliklerinin büyük payı var.
Topu savunmadan son derece soğukkanlı bir şekilde çıkarmaları...
Beşiktaş kalabalık çıkıp kelepçeyi takmaya niyetlendiği hemen her akın girişiminde, topu kaptıkları anda hiç paniğe kapılmadan, neredeyse topu hiç şişirmeden çıkarak, o kelepçenin daha sıkı ve sürekli olmasını engellediler. Bu yüzden Beşiktaş neredeyse maçın hiçbir anında rakibi üzerinde baskı kuramadı. Kalabalık olarak rakibin üzerine gittikleri her akın hep tek atımlık oldu. Antep rahat çıktı.
Yani her seferinde kuşatma harekâtını yeniden başlatmak zorunda kaldılar. Surları yıkacak sürekli bir baskı kuramadılar. Beşiktaş hep geri dönmek zorunda kaldı.
Geçen hafta zaman zaman da olsa tempolu top çevirerek, akınları geri dönemeden yineleme şansı bularak ligin sıkı takımlarından Gençleri yenmişlerdi. Bu sefer bu oyuna hiç yaklaşamadılar.
Antep’in bu soğukkanlı çıkışları Beşiktaş’ın özellikle orta sahası için büyük bir kâbusa dönüştü. Çünkü yine eski hastalık tekrarlandı ve hücum hattı Ernst ve Fink’e hiç katılmadı. Savunma hattı ise hep geri kaçıp rakibe topla oynama alanı bıraktı. Olcan’ın kariyerinin en iyi Süper Lig performanslarından birini sergilemesi, Serdar ve Murat’ın ona destek vermesiyle bu boş alanları çok iyi kullandılar. 2 topları direkten döndü. Rüştü 3 gollük topu çıkardı. Julio Cesar da iki kez topu neredeyse boş kaleye itekleyemedi.
Oyunun bu kaderini Bobo’nun ofsayta takılan sayısı ve Nobre’nin boş kaleye yuvarlayamadığı 2 top değiştirebilirdi belki. Ama bu tekil şanslardan da yararlanamadılar.
Yani yapısal olarak var olan sıkıntıları, pahalı ve yetenekli silahlarla gidermeyi de başaramadılar.
Benim bu tüm bu hikâyeden aklımda kalan soru ise başka. Rakip ne kadar soğukkanlı ve takdire şayan olursa olsun o kadar da tempolu çıkmıyordu. Geçen hafta Gençler topu kazandığı anda basıp topu hep tehlikeli alanda tutan Beşiktaş neden bu sefer kopuk kaldı. Oyucuların formu değişebilir. Ama takım anlayışı bir haftada nasıl bu kadar değişir. Nasıl tam bir takım olmaktan bu kadar kopuk bir takıma dönüşülür? Bunu açıklamak zor.