Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tarafsız gözler için çok keyifli bir oyundu. Taraflı bakarsak da bir hazırlık maçının kaldırabileceği organizasyon sıkıntıları dışında çok önemli bir sorun yok. O yüzden isim isim bakalım.
Gökhan Gönül ve Sabri’yi birlikte denemek ilginç bir fikir ve kabul edelim ki, gelecek vaat eden bir ikili oluşmuş. Yediğimiz ilk golde, birlikte oynama alışkanlıkları olmadığı için ikisinden birinin tutması gereken Hölzl bomboş kaldı, ama gol daha çok onun vuruş becerisinin sonucuydu. Attığı ikinci gol de sanırım bunun kanıtı. Gökhan-Sabri ikilsinin üzerinde durmak lazım... İyi fikir.
Aurelio, Betis’teki hücuma daha yakın oyununu Milli Takım’a da taşıdı. Ayhan’la birlikte savunma önünde çakılı değil, iki yönlü oynamayı başardılar. Yani dün ‘ön liberosuzduk’. Goldeki savunmayı yarışı ve şutu harikaydı. Serbest vuruşlarda da görev almalı. Bu takım standardında en iyisi belki de o.
Gökhan Zan ve Hakan Balta her zamanki standart vasat üstü oyunlarını oynamayı başardılar. Hakan, Kazım’la anlaşmak konusunda sıkıntı yaşamış olabilir, ama kim yaşamaz ki. Onu anlamak, ne yapacağını kestirmek sanırım bizzat Kazım için bile kolay değil. Terim’in onun üstün yeteneklerine fazlasıyla güvendiğini biliyoruz. O da en çok Terim’in yönetiminde performans gösteriyor.
Yılın flaş oyuncularından Eren’in, Ümit Milli Takım’dan yükseldiği ilk maçtaki performansı yeterli. Daha iyi olacağına hiç kuşku yok. Akıllı, hızlı ve riske girmeyi sevmeyen (son adamken yatarak çaldığı top dışında- oyun anlayışıyla) gelecek vaat ediyor.

Haberin Devamı

Başrol oyuncusu
Mehmet Yıldız yine verilen şansı iyi değerlendiremedi. Onun domestik oyuncu olduğunu düşünmemekle birlikte uluslararası sahnede artık bir şeyler yapmalı. Volkan’ın gollere yapabileceği çok fazla bir şey yoktu. Topu eliyle oyuna soktuğunda gösterdiği başarıyı ayaklarıyla hâlâ gösteremeyişi dikkat çekici.
Ve başrol. Tuncay Şanlı’yı, Boro’ya gidişi sonrası kendi oyun tarzından çıkması nedeniyle eleştirmiştim. Bu sezon sakatlık sonrası eski oyununu mükemmelleştirmiş olarak geri döndü. Her zaman deneyen, yılmayan isyan eden adam oyununa estetik de katmış.
Dün gece onu seyretmediyseniz çok şey kaçırdınız. Attığı üç golün ikisi, gecenin en parlak sayıları arasına girmiş olmalı. Bu performansını sezon boyu devam ettirebilirse Premiership’te bir üst sınıfa çıkabilir. Belki de büyüklerden birinin yolunu tutabilir.