Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Niang ve Baroni rakip savunmaya sağ tarafta basıp hataya zorlayıp topu kapıyorlar. Hemen 2 savunmacının arasından hızla 6 pasa dalan Alex’e ortalıyorlar ve gol.
Fenerbahçe’de çok uzun süredir görülmeyen bir organizasyon bu. Önde pres, anında reaksiyon, hemen organizasyon, iyi final... Bunu yapan 3 oyuncunun kim olduğu da önemli tabii. Bu bir fark...
Fenerbahçe’de olumlu yöndeki değişikliklere iyi bir örnek.
Yakın tarihte en zorlandığı rakibine karşı ilk 60 dakika oynadığı oyunda iyiye doğru birkaç değişim daha var.
Baroni’nin çok daha basit ve efektif oyunu misal. Taraftarın geçen hafta gösterdiği tepki mi, yoksa Aykut Kocaman’ın ona verdiği destek mi bunda daha etkili oldu acaba! Gökay’ın performansı da onunla birlikte oldukça yüksekti. Özellikle de ilk yarıda.
Sağ kanadın işleyişi, gücü temposu da oldukça parlak. Topuz - Gökhan ikilisinin iki dezavantajı var. Gökhan bu tempoya yandaş bulamıyor. Topuz ise tüm çalışkanlığına ve gücüne rağmen, tercihlerinin tamamen doğaçlama, tahmin edilemez oluşu nedeniyle diğerleri tarafından anlaşılamıyor. Ancak ne olursa olsun Fenerbahçe’nin en iyi yanı sağı...
Ancak eksiklikler de var. Bazıları genel, bazıları düne özel...
En başta güç olarak 60’dan sonra çok düşüyorlar. Özellikle de ekstra çaba sarf edenler...
Bunda Alex sonrası tercihin de payı var... Alex oyundan düşüp sahadan da çıkınca yerine Semih’in girmemesi durumunda orta sahada/ileride top tutmak olanaksızlaşıyor. Alex ne kadar forvetse, Semih de o kadar orta saha. Oyunun ilerideki çapası, kaptanı olmak Semih’in işi. O olmayınca direkt kaleye yollanmaya çalışan bir plansızlık ortaya çıkıyor. O ya da Alex yoksa Niang’dan performans almak olanaksız.
Sonra sol kanattaki hamlık. Caner-Stoch ikilisi uyumsuz ve güçsüz. Bir takımın bir kanadı Gökhan-Topuz seviyesinde diğer kanadı Caner-Stoch halinde olmamalı.
Ve Niang. Dün bir penaltı bir de penaltıdan daha penaltı 2 net gol kaçırdı... Senegalli’nin sürekli oyunda olmaması durumunda bunların yaşanması normal.
Onu sürekli oyunda tutmak da, Semih tarzı bir oyuncuyla mümkün.
Aykut Kocaman’ın, Alex-Semih-Niang üçlüsünü aynı anda sahada tutacak bir orta saha üzerinde çalışması şart. Yoksa kendi gücünün yarısını bile kullanmadan sezonu tamamlayacaklar. Fenerbahçe ancak bu üç oyuncuyu birlikte sahada tutabilirse fark yaratabilir.