Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Biz her ne kadar “Times İnönü’yü dünyanın en iyi 4. stadı olarak gösterdi “desek de bu doğru değil. Doğrusu şu: Times yazarı John Evans kendi köşesinde sadece kendi fikrince, kendi gezip gördüğü statlar arasında atmosferi en iyi 10 stadı sıraladı. İnönü’yü de 4. sıraya koydu. Yani Times’ın değil Evans’n övdüğü taraftar, stadı değil.
İşte gerçekten o muhteşem atmosferi yaratanlar dün yoktu. Maç öksüzdü ve stat harikulade konumu ve manzarasına rağmen dünyanın 4. en iyi stadı gibi değildi. Beşiktaş da özellikle ilk yarıda pek Şampiyonlar Ligi takımına benzemiyordu.
İlk yarıda Denizli’nin Tello, Nihat, Bobo - Nobre’den müteşekkil ekibi geriden sadece 2 kez, Erhan’dan destek alabildi. İkisinde de gole yaklaştılar. (Önceki Ümit Milli Takım’ın kaptanı Erhan’da gözle görülür bir ilerleme olsa da henüz bu seviye için yeterli değil) Bunun dışında Antalya’nın 7’li savunma ekibinin arasına göbekten sıkıştılar. Nihat’ın bir an önce gol bulup ‘Hazırım ve bu paraya değerim’ mesajını verme çabası, Bobo’nun solda bütün iyi niyetine rağmen kalabalık arasında yitişi, Tello’nun uzak kalışı işlerini güçleştirdi. Ve kabul edelim ki, Ernst de Schalke idmanından geldiği günlerin oldukça uzağında. Buna bir de Mehmet Özdilek’in Veysel-Balili-Zitouni üçlüsünü birden sahaya sürüşünü ekleyin. Beşiktaş savunma ve orta sahası hücuma çok azı katkı yapabildi. Antalya’nın savunmada 7’ye 4 üstünlük sağlaması dirençlerini artırdı.
İkinci yarıda özellikle Holosko’nun oyuna girip Bobo’nun göbeğe yaklaşmasına, Tello’nun ve İbrahim Üzülmez’in hücuma yaptığı katkı eklenince rakibi kendi sahalarında sıkıştırdılar. Sürpriz adamları ve nispeten rahatlamış Nihat’ı da kullanmaya başlayınca Antalya’nın direnci kırıldı. Tıpkı Denizli’nin Galatasaray’a, Sivas’ın Fenerbahçe’ye ikinci yarıda dayanamaması gibi onlar da çözüldü.
Beşiktaş sadece yüklenerek maçı kazanmayı bildi.
Son bir söz de Tello hakkında söylemek lazım. Bu kadar mesafeden atılan serbest vuruşlarda, baraj üzerinden topu o öldürücü noktaya indirebilmek büyük yetenek. Platini, Zola vs. Bunu yapabilen oyuncu tarihte sayılıdır. Golü harikaydı...