Haberin Devamı

Trendyol 1. Lig’de Göztepe deplasmanda Kocaelispor’la karşı karşıya geldi. Zorlu 90 dakikanın son 10 dakikasına 2-0 geride giren ev sahibi ekip, Candeias’ın arka arkaya attığı penaltı golleriyle 3-2’lik skorla tarihi bir geri dönüşe imza attı.
Trendyol 1. Lig’de 59 puanla ikinci sırada yer alan Göztepe, iddialı rakibi Kocaelispor ile deplasmanda kozlarını paylaştı.
Rakip Kocaelispor, son haftalarda çok kötü oynuyor, 6 maçtır da kazanamıyordu. Lig ikinciliğinden 5. sıraya kadar gerilediler. Maalesef umut veren bir oyunları da yoktu.
Yaşanılan bu kaos ortamında Göztepe karşısında galip gelerek yeniden ayağa kalkıp, Süper Lig için yol alabilir miyiz hesaplarını yapıyorlardı. Lakin karşılarında takımının başında çıktığı 15 maçın 11’ini kazanan 3’ünde beraberlik alıp sadece 1 mağlubiyet elde eden teknik direktör Stanimir Stoilov’la muhteşem bir seri yakalayan ve baskılı, kazanma arzusu yüksek, keyif veren futboluyla rakiplerine korku salan bir Göztepe vardı. En önemlisi bitime 7 maç kala en yakın takipçisi Sakaryaspor’un 9 puan önünde yer alan Göz Göz, Kocaeli’de kazandığı takdirde çok büyük avantaj elde edeceğinin bilinciyle ‘Hodri meydan’ diyerek çıktı zorlu 90 dakikaya.
Mükemmel bir zemin, harika atmosfer, muhteşem taraftar grubuna sahip iki takımın karşılıklı tezahüratlarıyla Kocaelispor’un vuruşuyla başladı karşılaşma. İlk 15 dakikalık bölümde sahada ne yaptığını bilen ve saldıran bir Göztepe izledik.
Kocaelispor’u kendi sahasına hapsettiler. 13. dakikada Yalçın’ın muhteşem vuruşu kaleci Gökhan Değirmenci’de kaldı. 15. dakikada Amaral’ın etkili şutunu kaleci Lis dışarıya gönderdi.
17. dakikada Emir Ortakaya’nın kafa vuruşu auta çıktı. 23. dakikada Celil’in indirdiği topta Rômulo’nın kafa vuruşu kalecide kaldı. 35. dakikada muhteşem Göztepe taraftarının meşale şovuna saha içinde sarı kırmızılı futbolcularda baskılı oyunuyla cevap verdi. 39. dakikada Lis’le karşı karşıya kalan Amaral bomboş pozisyondan yararlanamadı. 42. dakikada Celil’in uzak vuruşu kaleci Gökhan’da kaldı. 44. dakikada İsmail’in pasıyla buluşan Mamah’ın fantastik vuruşuyla Göztepe 1-0 öne geçti. Müsabakada ilk yarı Göztepe’nin üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci yarıya yine Göztepe baskılı başladı. 47. dakikada Rômulo’nun şutu auta çıktı. 48. dakikada Heliton’un pasıyla buluşan Yalçın müsait pozisyonda topu dışarı attı. 50 ve 60. dakikalar arasında ev sahibi ekibin baskısı arttı ve maça ağırlığını koyduğu anlara şahit olduk. Bu zaman diliminde kalesini savunan Göztepe’de 66. dakikada Stoilov oyuna müdahale etti. Yalçın, Mamah ve Rômulo oyundan çıkarken Kubilay, Billal ve Ramon oyuna dahil oldu. Oyuna girer girmez savunma arkasına atılan topla buluşan Billal golünü attı ancak VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Baskıyı artıran sarı kırmızılılar, 71. dakikada Kubilay Kanatsızkuş’la yine 2-0 öne geçti. 74. dakikada Kocaelispor’un mutlak gol pozisyonuna Lis geçit vermedi. Karşılıklı ataklarla geçilen heyecan dolu bu bölümde Kocaelispor 83, 89. ve 90+7. dakikalarda Candeias’ın üç penaltı golüyle 2-0 geriye düştüğü maçta, Göztepe’yi 3-2 mağlup ederek 6 maç aradan sonra galip geldi. Alınan bu sonuçla Göztepe 56 puanda kaldı. Sarı kırmızılılar özellikle maçın 80 dakikalık bölümünde hem tribünde hem de saha içinde şampiyon takım edasıyla oynadı. Ancak son 20 dakikalık bölümden çıkaracağı derslerin olduğu bir gerçek. Önlerinde 6 haftalık final niteliğinde maçlar kaldı. Evinde ağırlayacağı Erzurum FK maçından itibaren daha dikkatli olmak zorundalar