Trendyol 1. Lig'de Altay evinde Gençlerbirliği’ne 4-0 mağlup oldu. Konuk ekibin gollerini 19. dakikada Melih, 45+2. dakikada penaltıdan Ensar, 53 ve 59. dakikalarda Buğra attı. Bu sonuçla düşme hattındaki Altay, 15 puanda.

Ligin bitimine 8 hafta kala 18. mağlubiyetini alan Altay’ın saha içi ile ilgili yazılabilecek çok şey olmadığını düşünenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu hepimiz biliyoruz.

Son olarak evinde 6 maçtır galibiyet yüzü görmeyen Gençlerbirliğini ağırlayan Altay, rakibine 4-0 gibi farklı skorla boyun eğdi. Cüneyt Biçer’in öğrencileri üst üste 2. mağlubiyetini alırken son iki maçta da gol sevinci yaşayamayarak 15 puanla ligin dibine çakıldı kaldı...

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’ne karşı kaybedilen maç beni şaşırttı mı? Tabiiki hayır.

Hepimizin beklediği bir sonucu şaşırmadan yaşamış olduk. Kaçınılmaz bir yenilgiyle bir haftayı daha geride bıraktık.

Kısıtlı ve yetersiz kadro, cezalı ve sakat oyuncularla iyice daralınca, skorun farklı mağlubiyet şeklinde ortaya çıkacağı korkusu da maalesef gerçek oldu. Saha içine baktığımızda, kalite yetersizliğine, mücadeledeki tükeniş ve tecrübesizliğin verdiği erken kırılma da eklenince, en önemlisi golcü oyuncun olmayınca detaya girecek pek bir şeyin kalmadığını hepimiz biliyoruz.

Bireysel performanslar dip yapınca ve buna bireysel hatalar da eklenince detaylık pek bir şey kalmıyor zaten. Rakibin her şartta çok ağır basan kadro kalitesi skorun ana sebebiydi.

Bu sezon için bundan sonra süreç nasıl devam eder? Nasıl sonuçlanır? sorularının cevabını aramak yerine bir sonraki sezon ile ilgili yol haritasının belirlenmesi daha gerçekçi duruyor.

Kalan maçlara baktığımızda ümit verecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Altay her puan için zorlanmaya devam edecektir.

Gençler belki de ellerinden gelenin en iyisini vermek için mücadele ediyor.

Ama yeterlilik bunun üzerine çıkmaz, mücadele gücünü yüksekte tutamadığın her maç farklı mağlubiyetler yaşamak yüksek ihtimal taşır.

Bu yüzden konuşacaklarımız ve gündem, önümüzdeki sezonun planlaması olmalıdır.

Haberin Devamı

Şu an Altay’ı yönetenlere ya da ileri ki süreçte bu kulübü yönetmeye talip olup, görev alacak arkadaşlara tavsiyemdir.

Öncelikle güçlü bir yönetim ve şirketleşme ile Altay'ın en gerçekçi hedefi, önümüzdeki yıl 2. ligde tutunabilmek olmalıdır.

Unutulmamalıdır ki 2. ligde tutunabilmek içinde belirli bir kadro kalitesine ihtiyaç var.

Zaman kaybetmeden 2. lig için yeterliliği olan oyuncular takıma kazandırılmalı ve mevcut gençlerin kendilerini daha fazla çalışarak geliştirmeleri büyük önem taşıyor. Bu şehirde futbolu iyi bilen, bu işten anlayan birçok tecrübeli insan var. Danışın, sorun, fikir alın, istişare edin. İnce eleyip sık dokuyarak hata yapma ihtimalinizi minimuma indirin. Sorarak danışarak hareket ederseniz kaybeden değil kazanan olursunuz. Hedefinizi, planlamanızı camiaya şeffaf bir şekilde anlatın ve camia olarak kenetlenin.

Uzun lafın kısası; Altay’ın 1. Lig macerası bu sezon istemediğimiz şekilde son buluyor. Maalesef içinde bulundukları maddi imkansızlıklar, yalnızlığa terk ediliş ve de tecrübesiz genç bir takımla ellerinden gelen bu kadar. Son düdüğe kadar sahada onurlu mücadelesi olsun...

Haberin Devamı