Trendyol 1. Lig’de Göztepe, Bandırmaspor’u 2-0 mağlup etti. Sarı kırmızılılar zirve takibini sürdürürken, ligdeki yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı.

Ligin İlk devresini 32 puanla 3. sırada tamamlayan Göztepe, şampiyonluk yolunda ligin ikinci yarısına fırtına gibi girdi. Son 5 maçından 4 galibiyet ve 1 beraberlik çıkartan sarı kırmızılılar, Bandırma deplasmanına galibiyet serisini sürdürmek hedefiyle çıktı.

Şu bir gerçek ki Göztepe Bulgar teknik adam Stanimir Stoilov’la tarih yazmaya çok yakın. Stoilov’un her rakibe ve senaryoya göre bir oyun felsefesi ve planı var. Bu sayede Göztepe haftalar geçtikçe daha da güzel işlere imza atıyor. Bandırma maçı bize şunu gösterdi ki, Göztepe hem kaldığı yerden devam etti, hem de bunu yeni transferlerden skor ve pozitif oyun katkısı alarak yaptı.

Haberin Devamı

Geldiği günden itibaren ileride basan, mücadele ve kazanma arzusu yüksek, göze hoş gelen futbol oynatan ve herkesi oyunun içine dahil eden Stoilov, Göztepe adına büyük şans. Maça dönecek olursak; Bandırma karşısında Göztepe özellikle ilk 15 dakikada oluşan rakibin baskısını çabuk atlattı.

Hem rüzgara, hem Bandırmaspor’a hem de hakeme karşı mücadele eden Göztepe, ilk tehlikeli atağını Yalçın’la yakaladı. Ancak onun harika şutu direkten döndü. Soyunma odasına golsüz eşitlikle giden Göztepe, maçın ikinci yarısına rüzgarı da arkasına alarak harika bir giriş yaptı.

Stoilov, 63. dakikada oyuna hamlesini yaptı ve Kubilay ile Ramon’u kenara alırken, Billal Messaoudi ve Rômulo Cardoso’yu oyuna dahil etti. Göztepe’nin çiçeği burnunda golcüsü oyuna girdikten 1 dakika sonra Yalçın’a al da at dercesine verdiği servise, Yalçın dokundu ve Göztepe’yi 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

90+1. dakikada bu sefer Billal’in asistini filelerle buluşturan Brezilyalı golcü Rômulo Cardoso ilk maçında 1 gol 1 asistle takımına 3 puanı getiren isim oldu. Bu ligin yabancısı olan ve kâğıt üzerindeki istatistiğini ilk maçında sil baştan yeniden yazacağının sinyalini veren Rômulo Cardoso’nun tekniği, hızı, zekası, fiziği ve yaşı mükemmel. Göztepe tabiri yerindeyse golcü oyuncu konusunda durdu durdu, turnayı gözünden vurdu.

Haberin Devamı

Ayrıca Göztepe’nin 25 yaşındaki orta saha oyuncusu Yalçın Kayan, yükselen performansı ile dikkat çekmeye devam ediyor. Son 2 maçta 3 gol atan orta saha oyuncusu, takımının Süper Lig yürüyüşüne büyük destek veriyor.

İşte budur. Maçtan önce rakibini ciddiye alıp hazırlanacaksın. Sahada takım ruhuyla aslanlar gibi koşup tüm yeteneklerini ortaya koyacaksın.

Güzel bir mücadele, harika 3 puan. Süpersin Göztepe..

En yakın takipçisi Kocaelispor puan kaybetti ve Göztepe’nin ikinciliği perçinlendi. Liderle arada 4 puan fark kaldı. TFF 1. Lig’de bu hafta üst sıralar için yarışan takımlar puan kayıpları yaşadı. Bu kayıplar Göztepe’ye yaradı. Artık Göztepe’nin önü açık.

Ayrıca taraftarlar da Göztepe’ye iç saha, deplasman demeden desteğini sonuna kadar veriyor.

Takımın coşkusu taraftarı, taraftarın coşkusu da takımı yükseltiyor.

Hazır böyle olumlu bir ortam yakalanmışken, bunun devam ettirilmesi tüm Göztepe’nin yararına. Stoilov’un maç sonu açık-lama-la-rında değin-diği gibi cefakar taraftarın kurallar dahilinde takımlarına sahip çıkması ve kalan 12 maçlık serüvende onları yanlız bırakmamaları Göztepe’nin Süper Lig’e uzanan yolculuğunda büyük katkı sunacaktır. Elbette futbol bir sonuç oyunu, ancak güzel sonuçlar da uyumlu bir sürece dayanıyor. O yüzden iyi yolda giden bu takım her alanda daha da çok desteklenirse, yolun sonu aydınlık.

Haberin Devamı

Art niyetli hakem yönetimine, oyun oynatmayan rüzgara rağmen bu mücadele, bu 3 puan çok önemli.

Haydi Göztepe, yolun sonu şampiyonluk olsun...