Futbol Mert Aydın yazdı: Bunun sonu nereye varacak?

Mert Aydın yazdı: Bunun sonu nereye varacak?

09.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Covid-19 belası üçüncü yılına girdi. Şimdi de çabuk derecede bulaşan Omicron varyantıyla kasıp kavuruyor dünyayı... Her şeyde olduğu gibi, futbolda da aksamalara yol açıyor.

Mert Aydın yazdı: Bunun sonu nereye varacak

İngiltere Premier Ligi, 2020’de birkaç ay kapanmış ardından yaz aylarına boş tribünlere oynayarak sezonu bitirmişti. 2020-21 sezonunda ise uzun süre yine seyircisiz ya da sınırlı seyircili maçlarla Kovid-19’a karşı çare aranmıştı. Sonrasındaysa tribünler tamamen açılmıştı.
Bu sezon özellikle kasım sonundan itibaren ise futbolcu ve teknik adamların art arda gelen pozitif testleriyle birlikte ertelenen maçlarla karşılaştı İngiltere... Ne var ki seyirciler hala tribünlere alınıyor.
Aralık sonunda konuyla ilgili bir toplantı yaptı Premier Lig... O toplantıda 3 seçenek üzerinde duruldu. Birincisi oynamaya devam etmek. İkincisi yol sonu ve başındaki yoğun hafta içi maçlarının tamamını ertelemek. Üçüncüsü varyantın etkileri bitene kadar maçları durdurmak.
Açıkçası son seçenek hiç ilgi görmedi. Futbolcuların yüzde 77’sinin en az iki doz aşı olduğunun altı çizildi. İkinci seçenek konusunda istekli tek kulüp Liverpool’du. Ama fikstür karmaşasının daha büyük sorun olacağı düşünülerek reddedildi. Kalan 19 kulüp de maçların devamını istedi.
Tabii ki bazı maçların oynayacak oyuncu bulunamadığı için iptal edilmesi gerekiyordu. Öyle de oldu. Sahaya çıkabilecek en az 14 oyuncunun olması birinci şart maçı oynayabilmek için... Bunun yanında kulüpte salgının büyüklüğü ve sağlam oyuncuların ne kadar antrenman yapabildiği de bakılan unsurlar...
Diğer taraftan aynı dönemde menajerler de toplandı. Ancak hepsinin şikayeti aynıydı, “Biz odaya girdiğimizde karar alınmıştı. Fikrimizin önemi yoktu.” Conte’den Dean Smith’e hepsi kızgındı. Pep Guardiola, “Devam kararı alındı ama futbolcular grev yaparsa ne olacak?” diyerek endişesini belirtiyordu. Ayrıca teknik adamların 5 değişiklik uygulanması isteği de sıcak karşılanmadı.
Belki futbolcular grev yapmadı ama vaka artışı birçok maçın ertelenmesine neden oldu. Klopp, Guardiola, Arteta, Gerrard gibi birçok teknik adam, pozitif testler stada giremediler.
Takımındaki pozitif vakalardan şikayetçi olan isimlerden biri de Burnley Menajeri Sean Dyche, “Pozitif çıkan ama semptom göstermeyen futbolcuların en azından tek başlarına çalışmalarına izin verilmeli.” Dyche, evde hastalık belirtileri olmadan karantinada bekleyen futbolcuların dönüşlerinin de sıkıntılı olduğunun altını çiziyor.
Ülkede her gün vaka rekorları kırılırken, tribünleri açan İngilizlerin şovu devam ettirme çabası takdire şayan... Ancak futbol adamlarının da haklı itirazları sürüyor. Geçtiğimiz hafta içinde oynanması gereken 2 Lig Kupası yarı final ilk maçından biri oynanabildi. Fikstür yükü artmaya devam ediyor. Bunun sonu nereye varacak? Hep beraber göreceğiz.

Haberin Devamı