Futbol Mert Aydın yazdı: Hull City’nin hedefi ne kadar gerçekçi?

Mert Aydın yazdı: Hull City’nin hedefi ne kadar gerçekçi?

30.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Acun Ilıcalı, Hull City macerasına başladı. Dışarıdan bakanlar için belki her şey “Peri masalı” gibi görünebilir ama o kadar basit değil...

Mert Aydın yazdı: Hull City’nin hedefi ne kadar gerçekçi

Şu anda Hull City için kritik nokta, ligde kalmak... Son 2 maçta alınan 6 puanla önemli bir avantaj elde edildi. Ama aralıksız olarak 3 günde bir maç yapılan bir ligse, her zaman risk vardır.

Haberin Devamı

Ilıcalı ve asbaşkan Tan Kesler, takımın başına Gürcü teknik adam Şota Arveladze’yi getirdi. Avustralyalı Elder dışında yabancı oyuncusu olmayan bir takım için cesur bir atama... Hocanın 7 dil bilmesi, Rangers forması giymesinden dolayı Kuzey İngiltere ikliminin onu şaşırtmayacak olması, önemli futbolculuk kariyeri, özgeçmişinde bulunan Louis Van Gaal asistanlığı kamuoyunu ikna anlamında sıkıntıyı azaltıyor. Ancak güç farklarının yakın olduğu bir ligde Arveladze’nin performansı fark yaratmak zorunda...

Tabii ki Ilıcalı ve ekibinin yol haritasını net bir şekilde çizmesi gerekiyor. Bu yıl ligde kalmayı başarırsa Hull için Premier Lig hedefi ne zaman gerçekçi olacak? Maça gelen sayısı 20 bin civarında olan bir takımın PL hedefi için çok dikkatli adımlar atması gerekiyor. Daha büyük geleneğe sahip Leeds United’ın hem de Bielsa gibi bir marka ve ateşli seyirci grubuyla PL’ye çıkması iki sezon aldı.

Haberin Devamı

Bu yolculukta kulübün kar-zarar dengesi kritik olacak. Şampiyonluk harcaması, işler başarılamazsa büyük bir mali yüke dönüşüyor.Bu nedenle belki de daha uzun vadeli bir plan ufukta görünüyor. İngiltere’de birçok Championship takımının taraftarları, ekiplerinin hazır olmadan en üst seviyeye çıkmasına karşı... Belki en azından 1-2 yıl play-off tecrübesi ve ardından mali yönden daha sağlam bir kulüp. Tabii ki kulüpler, Premier Lig’e çıktıklarında 140 milyon pound civarında bir geliri garantiye alıyorlar. Ne var ki, hem eldeki oyuncuların maaşları artıyor hem de ligde tutunabilmek için yapılan transferlere büyük paralar harcanıyor. Bunu da bir kenara not etmek gerekiyor.

Tabii ki Fulham gibi, Norwich gibi, West Brom gibi arada kalmış takımlar da var. Devamlı düşüp çıkarak asansör unvanını elde ediyorlar. Premier Lig’den düşen takımlara batmamaları için paraşüt ödemeler yapılıyor. Kısacası bir şekilde Championship’te bu tip paralı rakipler de bulunuyor.

Hull City’nin bulunduğu bölge, sert bir taraftar karakteri içeriyor. Ortalama gelirin büyük merkezlere göre daha aşağıda olduğu ve kötü sonuçlara tepkinin daha kolay oluştuğu yerler... Bu yüzden başlangıç ve planın doğruluğuna ikna olmaları kritik. Şota gibi taraftarla da kolay iletişim kurabilecek bir teknik adam ve Ilıcalı’nın sadece bir medya patronu değil çekirdekten yetişme bir iletişimci olması bu noktada önemli olacak.

Haberin Devamı