Skorer MHK ve GLADYÖ

MHK ve GLADYÖ

04.02.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

MHK ve GLADYÖ

MHK ve GLADYÖ


Erdoğan Şenay


       Glady" kelimesinin tarifi "organize çete" olarak yer alır Dünya lugatlarında... Bu korkutucu kelimenin anlamı ve Türkiye'deki varlığı ise "Susurluk olayı" ile daha anlaşılır ve korkuyla kullanılır bir kelime haline gelmiştir ülkemizde... Şimdi biz glady" organizasyonlarının hangi alanlarda ülkeyi sarıp, sarmaladığını ve yaptığı akıl almaz tahribatlar üstüne ahkam kesmeyi uzmanlarına bırakalım da, futbolumuzda ilk kez salı gecesi Kanal D'deki Spor Mahkemesi'nde hakemlerimiz için varolduğu iddia edilen "MHK'deki GLADYÖ" ye dönelim dilerseniz...
       Sevgili Ahmet Çakar'ın, Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, Altay Başkanı Nafiz Zorlu ve Galatasaray idarecisi Ünal Ateş Erzen'i izledikten sonra ortaya attığı, "MHK içinde tartışmasız glady" vardır" iddiası sanırım MHK Başkanı Sayın Hilmi Ok ve üyeleri tarafından yenilip, yutulacak gibi bir iddia olmamalı ve muhakkak spor kamuoyuna kesin bir açıklama yapılmalıdır bu konuda... MHK'nin isteyene istenen hakemi verdiğinden tutunuz da, kimlerin ne kadar paraya hangi maçları sattığının ima edilmesine kadar varan bir vahim toplantıydı gecenin programı... Hakem Derneği Başkanı Sayın Serdar Çakır, gecede hem derneğini, hem de faal hakem olduğu için MHK'yi temsil ettiğini ısrarla vurguluyor, ancak kadim dostu Ahmet Çakar'ın masaya döktüğü açık ve net sualleri karşılamaktan ve aynı netlikte cevaplamaktan ısrarla kaçınıyordu nedense... Türk hakemliğinin tam bir gerileme devresi yaşadığını savunan Ahmet Çakar, bu iddiasına belge olarak Türk hakemliğinin Avrupa'da hala farkedilememesini gösteriyor... Maç tayinlerindeki özel istekleri ve adam kayırmayı... Eğitimdeki alaturkalığı ve genç hakemlerin kolayca harcanmasındaki örneklemeleri renkten renge sokuyordu oturduğu koltukta Serdar Çakır'ı.
       Samsun Başkanı İsmail Uyanık... Altay Başkanı Nafiz Zorlu ise yine tayinlerden yakınıyorlar ve MHK içinde bir çete bulunduğu iddialarına büyük destek veriyorlardı ortaya koydukları üstü kapalı konuşmalarla... Bu arada dostumuz Ünal Ateş Erzen, kızışan havayı hakemler adına yumuşatmaya çalışıyor ve de üç büyüklerin, özellikle de Galatasaray'ın asla korunmadığını savunuyordu görüşleriyle... Sonlarına doğru ne oldu biliyor musunuz ?.. Programa katılmayı reddeden MHK Başkanı Hilmi Ok, makamında alınan çekimle ekrana geldi ve Vanspor Başkanı'nın şahsında bütün takımları açıkça tehdit etti. Artık eski esnekliğinden ve sempatisinden eser kalmayan görüntüsüyle. "Ligin bitmesine daha 16 hafta var. Ve herkes ayağını ona göre denk alsın" ültimotomu ile. Siz ne dersiniz, MHK içinde GLADYÖ var mı, yok mu ?..