Milli Takım Milli Takım'da Montella'nın oyuncularına güveni tam: Bambaşka bir Türkiye izlettireceğiz

Milli Takım'da Montella'nın oyuncularına güveni tam: Bambaşka bir Türkiye izlettireceğiz

17.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Teknik Direktör Montella, İstanbul dönüşü uçaktan inen oyuncularını tek tek kutladı ve “Bu gecenin tadını doya doya çıkarın. Yakında görüşeceğiz ve bana inanın çok daha büyük zaferlere ulaşacağız. Birlikte çok iş başaracağız” ifadelerini kullandı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Konya dönüşü İstanbul’da kendisini Riva’ya götürecek özel araca binmeden önce uçaktan inen tüm oyuncularının tek tek ellerini sıktı ve bir sonraki buluşmaya kadar neler yapmaları gerektiğini belirten küçük notlar verdi.

Haberin Devamı

'BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE İZLETECEĞİZ'

İtalyan hoca futbolcularından ayrılırken “Çok önemli iki maç kazandınız. Ve büyük bir zafer elde ettiniz. Kulüplerinize gittiğinizde bunu daha iyi anlayacaksınız. Bu gecenin tadını doya doya çıkarın. Yakında görüşeceğiz ve bana inanın çok daha büyük zaferlere ulaşacağız. Birlikte çok iş başaracağız. Kısa sürede harika bir aile ortamı oluşturduk. Eksiklerimiz var, bunları giderdiğimizde bambaşka bir Türkiye izlettireceğiz” ifadelerini de kullandı.

MAÇ ÖNCESİ TOPLANTI

Öte yandan Montella’nın Letonya maçı sabahında da antrenman sahasında masöründen aşçısına kadar milli takımla ilgilenen herkesin dahil olduğu bir toplantı düzenlediği öğrenildi.

Tecrübeli çalıştırıcının, “Hırvatistan önünde saygı duyulacak bir mücadele ortaya koyduk ve zoru başardık. Maçı kazanacağınızdan emindim, bunu size de söyledim. Ama emeklerimizin karşılığını almak için Letonya’yı da yenmeliyiz. Hırvatistan maçında sizden istediklerimi harfiyen yerine getirdiniz. Bunun için teşekkür ederim. Bunun Letonya maçında da tekrar edeceğinden şüphem yok. Unutmayın zor bir rakibe karşı oynayacaksınız. Letonya’yı asla küçümsemeyin, daha önce başınıza ne dertler açtığını hatırlayın. Sahada zor anlarımız olacak ama bana inanın bu kısa sürecek. Ve buradan mutlu ayrılacağız” dediği bildirildi.

Haberin Devamı

9 MİLYON 250 BİN EURO KAZANÇ

A Milli Takım, Letonya’yı yenerek Avrupa Şampiyonası vizesini kaptı. Bu önemli organizasyonda 6. kez boy gösterecek olan Türkiye 9 milyon 250 bin euro kazandı.

Milliler ayrıca grupta her galibiyet için 1.5 milyon euro, her beraberlik için de 750 bin euro alacak. Öte yandan gruptan çıkan takımlar 2 milyon, çeyrek finale kalanlar 3 milyon 250 bin, yarı finale kalanlar 5 milyon euroluk ödülün sahibi olacak. 2. olan takım 7, şampiyon olan takım ise 10 milyon euroyu daha kasasına koyacak.

'TÜRKİYE'NİN GOL FESTİVALİ'

Alman medyası ay-yıldızlı ekibimizin başarısını ön plana çıkardı. Kicker dergisi Hırvatistan’a karşı deplasmanda aldığı 1-0’lık galibiyetle görevine mükemmel bir başlangıç yapan Montella’nın, Letonya’ya karşı sadece bir pozisyonda değişiklik yaptığını ve haklı bir galibiyet alarak gruptan çıktığını belirtti.

Haberin Devamı

Spiegel dergisinin haberinde de İspanya, İskoçya ve Türkiye’nin EURO 2024’te yer alacağına işaret edilerek, “Türkiye, gol festivaliyle şampiyonaya katılıyor” ifadesi kullanıldı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde de “Eski dünya şampiyonu İspanya, şarkı söylemeyi seven taraftarlarıyla İskoçya ve Türkiye, gelecek yaz yapılacak Avrupa Şampiyonası’nı zenginleştiriyor” denildi.

Yazarlar