Güreş Mindere ateş düştü

Mindere ateş düştü

13.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Deprem felaketinden en çok etkilenen spor branşlarından biri güreş oldu. Göçük altında kalan 8 sporcu hayata gözlerini yumarken, federasyon başkanı Eroğlu’nun, “Sadece bir federasyon başkanı değil, kepçe, vinç olmak isterdim” sözleri yaşanan acıyı özetledi.

Mindere ateş düştü

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketi sonrası spor camiası da ilk günden itibaren yas tutmaya başladı. Göçük altından gelen her kötü haber yaşanan acıyı katlarken, 8 güreşçinin vefat etmesinin ardından adeta mindere de ateş düştü.

Haberin Devamı

Yaşanan depremde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sporcularının kaldığı binanın yıkılması sonrası 8 sporcu enkazdan kurtarılırken, Eray Şimşek, Halil İbrahim Erdine, Hasan Sarıtürk, Ozan Datlı, Ahmet Durman, Ahmet Taş, Mehmet Eskisarılı, Ali Gürsoy ve Aslan Ekiz’in vefat haberi herkesi derinden yaraladı.

Tabii ki federasyon başkanları herkes gibi depremzedeler için seferber olurken, Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu’nun acısı daha büyüktü. Çünkü o da memleketi Kahramanmaraş’taydı ve depremi yaşadı. Eroğlu depremin şokunu çabuk atlattı ve ilk andan itibaren güreşçilerin kaldığı binanın enkazının başında beklemeye başladı.

Aslında bu acının nasıl bir boyutta olduğunu Başkan Eroğlu şu sözlerle çok güzel özetledi: “Yüreğimiz yanıyor. Sadece bir federasyon başkanı değil kepçe olmak isterdim, vinç olmak isterdim. Şu yükü kaldırabilsek de çocuklarımızı çıkarsak diye. Bir tane yer olsa onu ellerimizle, tırnaklarımızla kaldırırız. Ama sadece Maraş değil Maraş’ın bütün ilçeleri, civar iller var.”