Galatasaray Mustafa Cengiz'den ağır sözler

Mustafa Cengiz'den ağır sözler

08.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonluk sayılarıyla ilgili Fenerbahçe adına konuşan Metin Sipahioğlu ile Selahattin Baki’den, “İki tıfıl yönetici” diye söz eden Mustafa Cengiz, kendi sözlerinin kesip biçildiğini dile getirdi, “Ben kimseye hırsız demiyorum. Neden sinirleniyorsun? Demek bilmediğim bir şey var” yorumunu yaptı

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetimi, Kemerburgaz Futbol Kamp Tesisi’ni anlatırken, yine güncel konulara cevap verdi, ezeli rakipleri Fenerbahçe’nin gündeme getirdiği şampiyonluk sayılarıyla ilgili tartışmayı devam ettirdi.Mustafa Cengiz’in konuşmasından satır başları şöyle:

Bir tarihe tanıklık ediyoruz. Biz bu araziyi Riva ve Florya anlaşması esasında geçmiş yönetimce aldık. 30 dönüm arazimiz var. Ormanın arkasında 60 dönümlük arazi var. 6 tane nizami ölçülerde saha kuracağız. Florya küçük ve deprem riski taşımakta binalar. Hepsini buraya taşıyacağız.

Göreve gelir gelmez yaptığımız ilk sözleşmelerden biri burasıydı. Biz burası için sözleşmeyi 13 Mart 2018’de imzaladık. Bir türlü harekete geçemedik, sene 2021. Neden bu kadar uzadı? Bizim beceriksizliğimiz mi bu, yoksa 10 takipçili trollerin yazdığı gibi mi?

Florya ve Riva anlaşması bizim hoşumuza gitmedi. 530 milyon para alındı, 367 milyonu futbolcu transferlerine gitti. Bunun banka borçlarının kapatılması için kullanılacağıydı. Galatasaray’ın mali açıdan 6 bin kalem 7 milyon TL’lik basit hacizlere soktu, icradan öte...

Kuruşuna kadar...

Kimseyi suçlamak için konuşmuyorum. Çakıl taşı kadar yapılan emeğe teşekkür ediyorum. Şahıslara olan borcumuzu dün faizine, son kuruşuna kadar ödedik. Az söyleyeyim, çok anlayın.

Kemerburgaz’da güvenliği sağlıyoruz, kulübeler dikiyoruz. Galatasaray ve Türkiye bayrağı çok yüksek olacak, her yerden görülecek. 15 gün içinde dikeceğiz. Galatasaray’ın şanlı bayrağı dosta düşmana dalgalanacak. Düşmanımız değil rakibimiz. Pot kırmayayım.

‘En büyüğüz’

Mimari projeler çiziliyor. Mimar Emre Erol ve Hasan Çalışkan üstlendiler. Proje çiziyorlar. Çizdikleri projeyi onaylattıktan sonra 3-4 ay içinde kazma kürek vuracağız. Burada dünya çapında, dünyadaki kulüplerin örnek alacağı şekilde tam boyutta 6 saha alacak. Yüzme havuzları, tenis kortları da düşünüyoruz.

Büyükçekmece’de de bir arsamız vardı. O arsayı yeniden canlandırdık. Ölmüş bitmişti. Belediye başkanımız Hasan Akgün ve üyelerine teşekkür ediyoruz. Biz bugün varız, yarın yokuz. Orada da 5 tam saha çıkacak. Yakın bir süre içinde de Ada’ya gideceğiz. 

Galatasaray camiasının ne kadar büyük olduğunu dünya aleme göstereceğiz. 1 yenilgiyle üzülmeyelim, 1 yengiyle dengeli sevinelim. Galatasaray tek yenilgiyle gitmez, tek yengiyle gitmez. Biz her durumda en büyüğüz.

Galatasaray’ın 100 yılı Kemerburgaz ile garanti altına alınıyor. İnan edin burası bir milat, bir kilometre taşı. İnşallah sonlandıracağız. Bakalım el mi yaman, bey mi yaman.

Galatasaray’ın önünde kimse duramaz. Biz şiddet kullanmadan hukuk içinde kazandık. Yoksa diğer yolları biz de biliriz. Biz sahte tarihle gelmedik. Galatasaray doğruluğu ve dürüstlüğüyle buralara gelmiştir, sadece futbol sahalarındaki galibiyetleriyle değil. Spor salonunu da bitireceğiz. Ancak, Kemerburgaz ön planda.

Vahdettin’i buldular!

Galatasaray’ın şampiyonluklar konusunda hep tarihçileri çıkardıklarını ve 6 sayfalık başvuru dilekçesini herkesle paylaştıklarını dile getiren Mustafa Cengiz, “Bugüne kadar 1 tane tarihçi çıkarmadılar. Bula bula Vahdettin’i buldular. O da diyor ki, ‘herkes Fenerli doğar sonra başka takımı tutar’ Biz Adana’da, Antep’te Fenerli olana hayret ederdik” dedi

‘Bir kazandılar, iki gün sustular’ 

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe adına konuşan Metin Sipahioğlu ve Selahattin Baki için isim vermeden, “2 tane tıfıl yönetici” diye konuştu ve ardından ekledi: 

“Akıl yaşta değil baştadır. Tarihten uzak insanlar, iflas etmiş tüccarların şeyi gibi... Dün bir kazandılar, 2 gün sustular.”

Kendilerini ortak yayına davet eden sarı-lacivertlilere de göndermede bulunan Başkan Cengiz, “Diyelim ki, Ali Bey ile konuştuk. Ben ikna mı edeceğim Ali Bey’i! Beni ikna edebilir mi? Bir tane tarihçi çıkardılar mı? Beni ikna edemez. Korkarım, 1 şampiyonlukları eksilir şu andaki... Bazı şampiyonluklarımızı himmet, himmet ne demekse, dua diyorlar. Sen niye kendine dua ettirmiyorsun? Benim kötü adamların duasına ihtiyacım yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yazarlar