Dünya Kupası Ne yaptın Cornelius! Dünya Kupası'nda şaşırtan olay

Ne yaptın Cornelius! Dünya Kupası'nda şaşırtan olay

22.11.2022 - 18:48 | Son Güncellenme:

FIFA 2022 Dünya Kupası D Grubu ilk maç gününde Danimarka ile Tunus karşı karşıya geldi. Eski Trabzonsporlu Cornelius maça damga vurdu. Pozisyonla ilgili Simon Kjaer, "Cornelius, o golü nasıl atamadı çok merak ediyorum." dedi.

Ne yaptın Cornelius Dünya Kupasında şaşırtan olay

FIFA 2022 Dünya Kupası D Grubu ilk maç gününde Danimarka ile Tunus karşı karşıya geldi. Mücadeleye damga vuran ise Süper Lig'in eski golcüsü Cornelius'un kaçırdığı pozisyon oldu.

Haberin Devamı

Yeni sezon öncesi Trabzonspor'dan eski takımına geri dönen Danimarkalı golcü Andreas Cornelius Kopenhag'da parlak bir dönem geçirmiyor. Trabzonspor'un kazandığı tarihi şampiyonlukta 15 gol, 5 asistlik katkı yapan Danirmarkalı yıldız bu sezon ise siftah yapmadı. Danimarka Milli Takımı'nın DÜnya Kupası kadrosuna alınan Cornelius, Tunus maçındaki pozisyonuyla gündem oldu.

Ne yaptın Cornelius Dünya Kupasında şaşırtan olay

HENÜZ SİFTAHI DAHİ YOK
Yaşadığı sakatlık sebebiyle bir süre formasından ayrı da kalan Andreas Cornelius ligde 5, Şampiyonlar Ligi'nde 2 maça çıktı ve siftah yapamadı. Skora katkı yapamamasının yanı sıra formsuz görüntüsüyle de dikkat çekiyor.

TRABZON'A FIFA'DAN PARA
Bordo mavililerin Dünya Kupası'nda mücadele edeceği futbolcuları Larsen ve Gomez için FIFA Trabzonspor'a para ödeyecek. İki oyuncu milli takımlarının kamplarına katıldığı için şimdiden 10 bin Eura kazanıldı bile. Trabzonspor, Dünya Kupası başladığı günden itibaren bu iki futbolcu için toplam 174 bin Euro daha kazanacak. Grup maçları sonrası oyuncu başına ödemeler devam edecek.

Haberin Devamı

Trabzonspor eski futbolcusu Cornelius'tan dolayı da FIFA'dan para kazanacak. Buna kurala göre Danimarka'nın ulaşacağı tura göre Trabzonspor, Danimarka'dan toplam 1 futbolculuk para kazanacak.

PUANLAR PAYLAŞILDI
FIFA 2022 Dünya Kupası D Grubu ilk maç gününde Danimarka ile Tunus karşı karşıya geldi. Education City Stadyumu'nda gol sesi çıkmadı.

Ne yaptın Cornelius Dünya Kupasında şaşırtan olay

43 SANTİM UZAĞINDAKİ BOŞ KALEYE ATAMADI
Temponun yine yükselmeye başladığı dakikalarda ceza yayı içinden Eriksen'in sert şutunda kaleci Dahmen topu son anda kornere çeldi. 69. dakikada kullanılan kornerden gelen topa arka direkte iyi yükselen Christensen kafayla vurdu. Karambolde topu önünde bulan Cornelius kaleye 43 santimlik mesafeden topu ağlara gönderemedi ve direğe nişanladı.

Maçın ardından pozisyonla ilgili Simon Kjaer, "Cornelius, o golü nasıl atamadı çok merak ediyorum." dedi.

Ne yaptın Cornelius Dünya Kupasında şaşırtan olay

VAR'A ÇAĞIRDI AMA PENALTI KARARI ÇIKMADI
Maçın son dakikasında Danimarka penaltı bekledi, VAR'da pozisyonu izleyen hakem pozisyon öncesi faulü işaret etti.

NELSSON VE LARSEN OYNAMADI
Fenerbahçe'nin eski stoperi Simon Kjaer, maça ilk 11'de başladı ve 65. dakikada yerini Mathias Jensen'e bıraktı. Trabzonspor'un eski forveti Cornelius ise 65. dakikada Kasper Dolberg'in yerine oyuna dahil oldu.

Haberin Devamı

Danimarka'nın kadrosunda yer alan Galatasaraylı Victor Nelsson ile Trabzonsporlu Jens Stryger Larsen, bu mücadelede forma şansı bulamadı.

Ne yaptın Cornelius Dünya Kupasında şaşırtan olay

Yazarlar