Basketbol Ne yaptın Guduric! Finalde tarihi hatalar

Ne yaptın Guduric! Finalde tarihi hatalar

10.09.2023 - 18:31 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası final maçı büyük heyecana sahne olurken Almanya, Sırbistan'ı yenerek şampiyon oldu. Final maçının son anlarına ise Fenerbahçeli basketbolcu Marko Guduric damga vurdu.

Ne yaptın Guduric Finalde tarihi hatalar

Filipinler, Japonya ve Endonezya’nın ortaklaşa düzenlediği 2023 FIBA Dünya Kupası’nda final heyecanı yaşandı. Almanya ile Sırbistan'ın karşı karşıya geldiği dev finalde zafere Almanya ulaştı.

Haberin Devamı

İlk periyodu Sırbistan 26-23'lük skorla önde tamamlarken, devreye ise 47-47 eşitlikle gidildi. Üçüncü periyotta Almanya hücumda daha etkili oldu ve periyodu 69-57 üstün bitirdi. Çekişmeli geçen son periyotta Almanya, Sırbistan’ın dönmesine izin vermedi ve parkeden 83-77’lik skorla galip ayrıldı.

ALMANYA'DA SCHRÖDER COŞTU
28 sayı bulan Dennis Schröder, 2010'dan bu yana bir Dünya Kupası finalinde en çok sayı atan oyuncu oldu. 2010'da bunu başaran isim, Milli Takımımıza karşı 28 sayı bulan Kevin Durant'ti.

SIRBİSTAN YİNE FİNAL KAYBETTİ
Sırbistan, büyük turnuvalarda oynadığı son beş final maçında da kaybeden taraf oldu. 2009, 2014, 2016, 2017, 2023 yıllarında gümüş madalya kazandı.

GUDURIC'TE İNANILMAZ HATALAR
Bugün 22 dakika sahada kalan Fenerbahçe Beko'nun yıldızı Marko Guduric, Sırbistan adın bugün kabusu yaşadı. Toplamda 4 sayı bulan Sırp yıldız bunların hepsini serbest atıştan kaydetti. Mücadelede 3 top kaybı yaşayan Guduric'in son saniyelerdeki kaybı ise damga vurdu.

Haberin Devamı

Ne yaptın Guduric Finalde tarihi hatalar

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Sırbistan'ın son 1 dakika kala farkı erittiği esnada Guduric üst üste üçlükleri değerlendirmedi. Mücadelenin son düdüğünün ardından ise yıldız isim gözyaşlarını tutamadı.

SIRBİSTAN'IN FİNAL YOLU
B Grubu’nda Güney Sudan, Porto Riko ve Çin ile mücadele eden Sırbistan grubunu yenilgisiz tamamladı. Sırplar 2. turda İtalya’ya kaybederken, Dominik Cumhuriyeti’ni mağlup etti. Sırbistan çeyrek finalde Litvanya’yı geçti, yarı finalde de ABD’yi saf dışı bırakarak finale yükseldi.

ALMANYA'NIN FİNAL YOLU
Almanya ise turnuvada Finlandiya, Avustralya ve Japonya ile E Grubu’nda yer aldı ve 3’te 3 yaptı. Almanlar, 2. turda da Gürcistan ve Slovenya’yı mağlup ederek yoluna yenilgisiz devam etti. Almanya, çeyrek finalde Letonya’yı ve yarı finalde de ABD’yi mağlup ederek finale geldi.