Fenerbahçe Ne yaptın Kim Min Jae! İtalya onu konuşuyor

Ne yaptın Kim Min Jae! İtalya onu konuşuyor

01.02.2023 - 15:43 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'den ayrılarak Napoli'nin yolunu tutan Kim Min Jae, İtalyanların gözbebeği olmaya devam ediyor. Serie A'da kendini kanıtlayan ve sözleşmesi değiştirilecek olan Kim'e mutlu haber geldi.

Ne yaptın Kim Min Jae İtalya onu konuşuyor

Avrupa'nın bir çok dev ekibinin transfer listesine giren Güney Koreli stoper Kim Min Jae, Serie A'da kendini kanıtlamaya devam ediyor. Sözleşmesi değiştirilecek Kim Min Jae'in girdiği liste dikkat çekti.

Haberin Devamı

NAPOLI ŞAMPİYONLUĞA YÜRÜYOR
Serie A'nın 19. haftasında Napoli, evinde Roma ile karşı karşıya geldi. Luciano Spalletti'nin ekibi sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve liderliğini perçinledi. Maçta golleri Napoli adına 17. dakikada Osimhen ve 86. dakikada Simeone kaydetti. Roma'nın tek golünü ise 75. dakikada Stephan El Shaarawy attı.

Napoli'de Kim Min-Jae 90 dakika sahada kaldı. Napoli bu onuçla puanını 53 yaptı ve en yakın rakibi Interle puan farkı 13 oldu.

Ne yaptın Kim Min Jae İtalya onu konuşuyor

DEFANSIN YENİ LİDERLİ KIM MIN JAE
Tercihini İtalyan kulübünden yana kullanan Güney Koreli stoper Kim Min Je, bu transferde Fenerbahçe’ye 18 Milyon Euro kazandırdı. Yeni takımına alışmakta hiç zorlanmayan ve İtalyan gazetelerinin manşetlerini süsleyen 25 yaşındaki oyuncu şimdiden takımın vazgeçilmezleri arasına girdi.

Haberin Devamı

DÜNYA KUPASI'NDA GÖZ DOLDURDU
Kim Min Jae, Serie A devinde gösterdiği performansla Dünya Kupası'na gitti. Dünya Kupası'nda da başarılı bir performans sergileyen 26 yaşındaki savunmacı için Avrupa devleri harekete geçti.

Ne yaptın Kim Min Jae İtalya onu konuşuyor

SEZONUN İLK 11'İNDE
Serie A'da 20. hafta geride kalırken, Tuttomercato bu süreyi kapsayan bir en iyi ilk 11 oluşturdu. Sezonun şu ana kadarki kısmında tüm futbolcuların performansının göz önünde bulundurulduğu inceleme sonundan Kim Min Jae, en iyi isimlerden kurulu bu kadroda yer aldı.
4-2-3-1 dizilişine göre formüle edilen sezonun altın takımında Kim'e savunmanın ortasında yer verildi. Serie A'da sezonun 11'i şöyle:

Guglielmo Vicario (Empoli)
Pasquale Mazzocchi (Salernitana)
Nicolo Casale (Lazio)
Kim Min-Jae (Napoli)
Mario Rui (Napoli)
Stanislav Lobotka (Napoli)
Lewis Ferguson (Bologna)
Ademola Lookman (Atalanta)
Paulo Dybala (Roma)
Khvicha Kvaratskhelia (Napoli)
Victor Osimhen (Napoli)

DEĞERİNE DEĞER KATTI
Kim Min Jae yeni kulübüne kısa sürede ısındı ve Çizme ekibinde savunmanın değişilmez ismi haline geldi. Napoli sezona damga vuruyor... Serie A'da lider durumda bulunan, Şampiyonlar Ligi'nde grubu ilk sırada tamamlayan Luciano Spalletti yönetimindeki takımda Koreli stoper de değerine değer kattı.

Ne yaptın Kim Min Jae İtalya onu konuşuyor

NAPOLİ DÜŞÜK BEDELLE SATMAK İSTEMİYOR
Corriere dello Sport'un daha önce duyurduğu haberine göre oyuncunun temmuz ayında geçerlilik kazanacak 45 milyon euro'luk bir serbest kalma opsiyonu sözleşmesinde yer alıyor. Ancak bir çok İngiliz, İspanyol, Alman ve Fransız kulübü bu bedeli rahatlıkla karşılayabilecek durumda ve Napoli 2025'e dek geçerli sözleşmesi bulunan oyuncu için düşük bu bedele kendisini kaptırmak istemiyor.

Haberin Devamı

SERBEST KALMA MADDESİ DEĞİŞECEK
İtalyan ekibinin bu sebeple, futbolcu ile sözleşmeyi yenilemek ve bu bedeli yükseltmek istediği belirtiliyor. Kim Min Jae'nin 2.5 milyon euro'luk maaşında artış yapmayı planlayan Napoli'nin, kontrattaki serbest kalma opsiyonunu da 65 milyon euro'ya çıkartacağı ifade ediliyor. Bu çerçevede kulübün, deneyimli futbolcunun temsilcileriyle görüşmeye başladığı vurgulanıyor.

SERIE A REKORUNU KIRDI
Kim Min-Jae, Napoli'nin Salernitana'yı 2-0 yendiği maçta 136 isabetli pas atarak bu sezon Serie A'da rekor kırdı.

Ne yaptın Kim Min Jae İtalya onu konuşuyor