Galatasaray Necati Ateş'ten Jorge Jesus'a sert tepki: Büyük saygısızlık

Necati Ateş'ten Jorge Jesus'a sert tepki: Büyük saygısızlık

05.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de 23. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, Nef Stadı'ndaki 3-0 kazandığı Fenerbahçe derbisiyle sezonu kapadı. Maçın ardından eski futbolcu Necati Ateş açıklamalarda bulunurken Jorge Jesus'u eleştirdi. işte detaylar...

Necati Ateşten Jorge Jesusa sert tepki: Büyük saygısızlık

Süper Lig'in 37. haftasında şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Dev derbide Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Haberin Devamı

Mücadelenin ardından eski futbolcu Necati Ateş, TRT Spor'da değerlendirmelerde bulundu.

'TEK TARAFLI BİR MAÇTI'

Galatasaray'ın üstün oyununa değinen Ateş, "Fenerbahçe hiç bir performans sergileyemedi. Tek taraflı bir maç sergiledi. 3-0 bitmiş olabilir ama daha farklı da bitebilirdi özellikle ilk yarıdaki pozisyonlardan sonra. 35 dakika gibi bir süre Fenerbahçe 10 kişi oynadı, 2 gol daha buldu o arada Galatasaray. Şampiyon olmuş bir takım, eğlenmeler, gezmeler, dolaşmalar olur diye söylerler ya. Bu maçlar konsantre maçları. Barış, Zaniolo ve Berkan'la oynayacağım dedi Okan hoca. O dinamizmi bu üç oyuncuyla aldılar. Barış Alper her pozisyonda zorladı, hatta ilk golde aşırtan da Barış Alper'di. Çok fazla pozisyonu vardı Galatasaray'ın" dedi.

Haberin Devamı

'KADRO KALİTESİ FENERBAHÇE'NİN ÇOK ÜZERİNDE'

Fenerbahçe'nin kadro kalitesi olarak Galatasaray'ın gerisinde olduğunu söyleyen Ateş, "Fenerbahçe iki derbiyi de 3-0 kaybetmiş oldu. Rakiplerinin hiçbirini yenemediğin bir şampiyonluk yaşayamazsın. Fenerbahçe'nin hiçbir rakibini yenemeden şampiyon olması beklenemezdi. Bu kadro kalitesi Fenerbahçe'nin çok üzerinde, kimse kusura bakmasın. Oyuncuların kariyerlerine baktığın zaman zaten çok ağır basıyor Galatasaray. Bazıları katılır, bazıları katılmaz. Buna rağmen Fenerbahçe iyi kovaladı şampiyonluğu. 8 puan fark çok ciddi, ikinciliği de kaptırabilirler. Çok iyi bir oyunla galip geldi Galatasaray. Kazanıp şampiyon olmak ayrı oldu, tebrik ediyoruz Galatasaray'ı" şeklinde konuştu. 

'DUYDUKLARIM TRANSFER EDİLİRSE ÇOK İYİ'

Galatasaray'ın transfer planları hakkında ise Necati Ateş şu sözleri söyledi: "Duyduğum oyuncular transfer edilip mevcut kadro tutulursa Galatasaray çok iyi bir Avrupa dönemi geçirebilir. Çok iyi oyuncularla görüştüklerini duydum. Hem Icardi, hem Rashica'yı tutmak istiyorlar. Zaniolo çok ciddi bir silahı olacak Galatasaray'ın. Orta sahaya çok ciddi takviyeler yapılabilir. Satılacak oyuncular giderse oralara çok iyi oyuncularla görüşüyorlar. Galatasaray çok doğru yolda ilerliyor diyebilirim"

Haberin Devamı

'BÜYÜK SAYGISIZLIK'

Maçın sonunda Jesus'un basın toplantısına katılmamasını eleştiren Ateş, "Jesus'un konuşmadan gitmesi büyük saygısızlık. Hata bende de anlat, sen bu takımın generali değil misin. Her şeyden önce camianı temsil ediyorsun sen orada. Olur mu öyle şey!" ifadelerini kullandı. 

 

Yazarlar