Galatasaray Nevzat Dindar: Fenerbahçe, Sinan Gümüş'ü alabilir

Nevzat Dindar: Fenerbahçe, Sinan Gümüş'ü alabilir

12.03.2019 - 15:00 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Galatasaray Muhabiri Nevzat Dindar, sarı kırmızılılardaki son gelişmeleri Skorer TV'den Ezgi Toper'e değerlendirdi. Dindar yaptığı açıklamada, "Bonservisi elinde olursa Fenerbahçe'nin Sinan Gümüş'ü transfer edebileceğini belirtti.

Nevzat Dindar: Fenerbahçe, Sinan Gümüşü alabilir

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında sahasında Antalyaspor'u 5-0 mağlup eden Galatasaray, lider Başakşehir'le olan 8 puanlık farkı korudu.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi Galatasaray Muhabiri Nevzat Dindar da, sarı kırmızılı takımdaki son gelişmeleri Skorer TV'den Ezgi Toper'e değerlendirdi. Dindar, sözleşmesini eline aldığı takdirde Sinan Gümüş'ün Fenerbahçe'ye transfer olabileceğini belirtti.

Nevzat Dindar'ın açıklamaları şöyle:

Enteresan bir maç oldu dün akşam. Göze hoş gelen bir skor ama bazı şeylerin üzerini örten bir skordu. Ligin en kötü takımıyla oynadı Galatasaray. Bülent Korkmaz'ın takımının daha iyi bir takım olduğunu ama ligin en kötü kadrosunu belirtmek zorundayım. Şampiyonluk yarışının kızıştığı bir ortamda 5-0 önemli bir skor. Oynanılan futbol tartışılır ama şu dönemde biraz haksızlık yapılıyor. Diğer takımlarda görülmeyen şeyleri sadece Galatasaray'dan beklemek haksızlık. Göze hoş gelen takımlar yok. Mesela Başakşehir kötü oynuyor, iyi oynamıyor. Defoları yok mu var ama onları avantaja dönüştürebilecek kalitesi var ama onların da panzehiri var.

Haberin Devamı

Diğer takım maçlarında görmediğimiz şeyleri biz Galatasaray'da görmek istiyoruz. Bunlar olmayınca bir şeyler eksik gidiyormuş gibi hissediyoruz.

Beşiktaş biraz nefesini hissettirebilse ikincilik sıkıntı olabilirdi Galatasaray için. Dolayısıyla Beşiktaş'ın yarıştan kopması rahatlattı sarı kırmızılı takımı.

Galatasaray'la bir yarışa giriyorsanız orada kendi lehine çevirebilir olayı. Bunu herkes biliyor.

"Karius veya Volkan Demirel Galatasaray'da olsaydı..."

Muslera'nın birkaç gün öncesine kadar soru işaretleri vardı geleceğiyle ilgili. Kimse vazgeçilmez değildir bu hayatta ama Muslera vazgeçilmez gibi. Bunu ispatladı dün. Dosta düşmana gösterdi bunu. Avrupa'nın en fazla kazanan kalecilerinden biriyseniz ve eski performansınız yoksa bunlar gündeme gelir. Muslera bu anlamda bir varoluş mücadelesine girdi. Bir şeyleri ispatlamasına gerek yok ama böyle bir döneme denk gelmesi ister istemez gündeme getirdi bunları. Karius ve Volkan böyle eleştiriliyorken Muslera'nın performansı çok özeldi. Bugün Karius ve Volkan Galatasaray'ın kalesinde olsaydı bugün 10-15 puan geride olurdu takım.

Haberin Devamı

- Galatasaray'ın bir anayasasası varsa bu Muslera'dır. Değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez.

"Serdar Aziz varken..."

Ben Serdar Aziz varken bu kadar net pozisyonlar verildiğini hatırlamıyorum. Savunmanın uyumsuzluğu ve bazen fazla risk alması sorgulanabilir. Bu nedenle dün Antalyaspor vardı sahada ama daha yüksek profilli kadrolar karşısında Galatasaray zorlanacaktır.

- Orta sahanın direnci ve performansı çok önemli. Emre Akbaba-Donk değişikliği takımı çok değiştirdi mesela. Özellikle bazı oyuncularda motivasyon konusunda sıkıntılar var. Konsantrasyon iyi değil. Belki de puan farkının artması oyuncuları çaresizliğe itmiş olabilir. Bu iyi bir durum değil. Önlemler basit. İş psikolojide başlıyor ama her şey motivasyon değil.

-Galatasaray'ın kötü bir dış saha, çok iyi de bir iç saha performansı var. Şampiyon olmak zorundaysa dış sahada da iyi oynaması lazım. Fenerbahçe maçı da dahil. Mesela Galatasaray maç maç bakıyor, Galatasaray paket halinde bakıyor. Hedefe odaklanılmış bir plan var. Dünkü skor Başakşehir'in keyfini kaçırmıştır.

Haberin Devamı

"Diagne ıslıklanmaya başlar"

Diagne, eğer böyle oynamaya devam ederse bir süre sonra Galatasaray taraftarı skorlar iyi gelmezse ıslıklamaya başlar Diagne'yi. Diagne'ye gol attırmak için şekilden şekile girdi Belhanda ve Ndiaye. Takım arkadaşları gereksizce pozisyon hazırlamaya çalıştı. Skor farklı olduğu için anlaşılabilir ama işler değişince başına iş açabilir takımın.

Attığı gole rağmen gelecek adına çok olumlu sinyaller almadım. Eğer Diagne kullanılmak isteniyorsa Galatasaray belli bir kültürü değiştirmek zorunda.

Diagne belki çok gol atabilir ama Galatasaray etkili bir takım olmayabilir. Büyük bir yatırım kolay kolay vazgeçemezsiniz. Yükümlülükler ağır. Belli ki Diagne'ye bir şeyler uydurulacak. Taşlar yerinden oynayacak gibi.

Maç 4-0 iken taraftar sürekli Dİagne diye bağırdı. Performansa bakıldığında desteği gerektirecek bir mücadele yoktu. Taraftar bir şeylerin farkında. Şampiyon olunmak isteniyorsa Diagne'nin kazanılması gerektiğinin farkındalar.

Haberin Devamı

- Onyekuru'nun rakamlarına bakarsak muazzam bir sezon geçirdi. Daha fazlasını beklerdim ama. Özellikle deplasman maçlarında. İç saha maçlarında faydalı işler yaptı. Genel olarak forvete pozisyonlar hazırlayabildi mi? Bu konularda eksikler var.

"Galatasaray'ın Onyekuru'yu tutması zor"

Avrupa'da bu tarz oyunculara ihtiyaç var. Paris St Germain çok uçuk ama diğer takımlar için bir sıçrama tahtası olabilir. Kendini geliştirebilirse biraz daha paylaşımcı olabilse çok etkili olur. Bir potansiyel var. Sevilla, Dortmund gibi takımların gündeminde olması sürpriz değil. Galatasaray'ın elinde tutması zor. Zaten kiralık bir oyuncu.Tekrar kiralanabilirdi ama biraz zor gibi.

"Fenerbahçe, Sinan Gümüş'ü alabilir"

-Donk takımda kalmayı hak ediyor. İyi niyetle mücadele ediyor. Fernando mu Donk mu? Teknik kadro Donk diyor. Sahada Fatih Terim'in görmek istediği oyuncu Donk. Şampiyonluk isteniyorsa fedakarlık isteniyor. Fernando ve Sinan kadroda yoktu dün. Galatasaray 9'da 9 yapacaksa Fernando'nun takıma kendisini vermesi gerek.

Sinan'ın sözleşmesi ile ilgili soru işaretleri var. Oyuncu yalanlıyor ama sözleşmede iyileştirme isteniyor. Ekonomik gerçeklerle Sinan'ın istediği arasında fark var. Bonservisi elinde olursa Fenerbahçe Sinan'ı alabilir. Potansiyeli var.

Cocu, PSV zamanında Sinan Gümüş'ü istediğini söylemişti. Fenerbahçe'de yine geçerli olur mu bu ama Tolgay ve Serdar Aziz'in alındığı yerde Sinan doğru bir hamle olur.

- Linnes nasıl şartları kabul ediyorsa Sinan'ın da kabul etmesi lazım.

"Fatih Terim ayrıldıktan sonra..."

Okan Buruk'un geçen yıl Akhisar'da başardıkları ortada. Fenerbahçe problem yaşadığı için önermiştim. Fatih Terim ayrıldıktan sonra Galatasaray'ın başında görmek isterim Okan Buruk'u. Günümüz futbolunda kendisini güncelleyebilen bir isim. Ersun Yanal hala güncelleyemedi kendini. "Fenerbahçe gibi oynamalıyız" ifadeleri bana klişe geliyor.