Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe için bu kadro ile Benfica maçları çok zor geçer.Önce rakibi tanıyalım. Çok büyük bir rezerv kadrosu olan, gole dönük oyun anlayışı ile tanınan,hızlı oynamayı seven bir takımları var.

Geçmişte Renato Sanchez,Anderson Talisca ,Nico Gaitan ,Mitrouglou gibi önemli futbolcuları kadrosunda barındıran takımda ; kasımpaşa forması giyen Murillo ile Kayserispor forması giyen Derley de bulunuyordu.

Benfica kendi sahasında kolay kaybeden bir takım değil.Seyircisi ile bütünleşen ve özellikle geçen senenin gol kralı Jonas ile de kolay gol bulabilen bir takım.Fenerbahçe de Mina transferi olabilseydi defansın olası açıklarına karşı iyi bir kapatıcı transfer edilmiş olurdu. Fenerbahçe stoperleri bu turda çok yorulacak.

Haberin Devamı

Orta alanda Zivkoviç oldukça yaratıcı.sağ kanatta salvio çok kolay adam geçebilme becerisine sahip bir oyuncu. Ayrıca Seferoviç gibi gerektiğinde sahne alan bir forvete daha sahipler.

Yaklaşık 3-4 sene önceki kadroları daha güçlüydü.Ancak şu anda bile bu takımı küçümsememek lazım.

Fenerbahçe de aranılan forvet oyuncusu halen alınmış değil. Mitrouglu sürekli takımlarımızla anılan bir oyuncu. Bu senede adı geçiyor.Eski Benfica lı ve Marsilya lı Fenerbahçe de fark yaratır. Fenerbahçe'nin Mitrouglu gibi ceza sahasına direk yönelen bir oyuncuya her zaman ihtiyacı var.

Alınması gündemde olan Ayew iyi oyuncu ,iyi profesyonel.Gana futbolunun efsane ismi Abedi Pele 'nin oğlu. Yeğeni ve kardeşi Jordan Ayew de kendisi gibi futbolcu . Swansea city ile bir alt lige düşmüş te olsa Gana milli takımı ve fransa liginde ki unutulmaz performansları her zaman gündemde.

Dolayısı ile Fenerbahçe ofansına büyük katkı sağlar. Ancak Fenerbahçe 'nin bir forvete daha ihtiyacı var ki ; Jannsen,Mitrovic gibi isimlerle o açığı ne kadar kapatır ; Bilinmez..

Galatasaray'ın gündeminde ki Vitinho ise iyi isim.hem hızlı, hem golcü hem de asist yapmayı da seven bir oyuncu. Özellikle kontraataklarda sol kanatta çok etkili. Cska Moskova forması ile geçen sezon büyük sorumluluklar aldı.Brezilya u 23 mili takımı forması giydiği gibi gelecekte onu çok daha iyi yerlerde görebiliriz.