Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe yakın bir zamanda 2 kez antrenör değişikliği yaşamak zorunda kaldı.

Trnava maçında alınan skor uzun zamandır oynanan etkisiz futbolun doğal bir yansıması. Kadro elbette yetersiz.Ancak sorun kadro olsa bir şekilde aşılabilir. Fenerbahçe'nin oynadığı futbol'un sahadaki karşılığı sadece bu skorlar...

Takımın takviye istediği çok açık olmasına rağmen Kadro hem deneyim hem de genç yıldızlar açısından sıralamada üst noktalarda olabilir.

Erzurumspor da aslında sezona istenildiği gibi başlayamadı. Şansız mağlubiyetler aldılar. Takımın şu anki görüntüsü kolay puan vermeyen ve iyi mücadele eden bir takım görüntüsü. Yabancıları gün geçtikçe takıma daha çok katkı veriyor.

Haberin Devamı

Forvetinden randıman alamasa da topa iyi basan bir ortasaha ya ve süpriz goller bulabilen defans oyuncularına sahipler. Leo ve Scuk yan toplarda her an rakip kalede...

Maçta Fenerbahçe gol bulmak anlamında zorlanabilir.

Sehiç ligin en iyi kalecilerinden biri ...

Fenerbahçe'nin sıralama olarak bir basamak üstündeler.

Takım bütçelerini hiç hesaba katmazsak Oynadıkları futbol olarak ise Antalyaspor'u yendikleri gibi daha yukarılara da çıkabilme ihtimalleri de kuvvetli ..

Fenerbahçe defansif anlamda da forvet anlamında da sıkıntı yaşıyor. Ersun yanal elbette takımı iyi analiz etmiştir. Denizlispor ve Manisaspor ile lig tarihinde önemli galibiyetler aldı. Verilere dayalı bilimsel futbol belki de ilk o zamanlardan arşivlere yazıldı... Genç oyunculara önem vermesi büyük şans...

Fenerbahçe zamanla mutlaka iyiye doğru gidecek ama bu bir anda olmayabilir. Geri dörtlü defansif anlamda rakibin hızlı adamlarını karşılamakta yetersiz kalabiliyor.

Son Akhisarspor maçında Manu'nun golünde olduğu gibi.

Yan toplar ve duran toplarda kolay pozisyon veriyorlar.

Bir anlamda Göbekte takımı idare edecek tecrübeli bir ön libero ile tıpkı Kjaer veya en azından Neto gibi kalesini iyi savunabilen bir stoper' e de ihtiyaç duyuyorlar.

Ersun yanal Manisaspor da Zelenka ve Holosko gibi hızlı ve birebir de yetenekli isimler le çalıştığı gibi Eskişehirspor da Diomansy Kamara gibi hem ortasaha ya yardım eden hemde forvette yapılmadık iş bırakmayan bir futbol virtüözü ile çalışmıştı.

Haberin Devamı

Muhtemelen bu oyunculara oyun ve tarz olarak benzeyen oyuncuların eksikliğini Fenerbahçe de görüyordur.

Evet Slimani formda olduğunda rakip defansları tek başına peşinden koşturan bir oyuncu ama şu an için daha fazla topla buluşturulması şart...Çünkü sadece sakatlığı değil kendi performansı da etkilemiş durumda takımı ...Topla buluşturma işini de takımda sadece Valbuena ve Ayew yapabiliyor.

Fenerbahçe de kanatlar aksamamalı...İşte Trabzonsporlu Pereria ...Takımının jokeri gibi neredeyse...Ama bir tarafta sol bek te İbanez 'den daha az faydalandıkları için önce kiraya verdiler sonra da gerektiğinde yedek bırakabildiler...

Kısacası Fenerbahçe ortasahası ve defansı bir parça düzelirse gelen takviyeler ile çıkışa geçmek daha da kolaylaşacaktır..