Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Başakşehir maçı için zor maç demiştik ama Sivasspor maçı da Fenerbahçe için iyi futbolun devamı anlamında tam anlamı ile istikrar maçı. Son maçlarında Sivasspor ; Malatyaspor dan 4 gol yemiş olmaları ile bir anlamda Fenerbahçe maçı ile çıkışa geçmek isteyecekler.

Ama aynı zamanda Malatyaspor gibi bir takım karşısında da 4 gol buldular. Sadık ve Mina gibi iyi 2 stopere ve Fernolle'un kurtardığı penaltıya da rağmen...Kısacası farklı ve geniş kadrolu bir takım.

Geçen sene defanslarında bulunan John Boye takımın hem hava toplarında hem oyun kurmada en önemi futbolcularından biriydi.Metz' e gittiği halde bıraktığı boşluk dolmadı. Birebirler de neredeyse takımın en önemli marke edicisiydi.

Haberin Devamı

Bu sene Bjasimr ,Braz ve Barcelona dan aldıkları Douglas ile biraz daha teknik bir savunmaları var.

Aynı zamanda Medjani ve Douglas rakip atakları kesmede ön planda..Bu alanda bir sıkıntıları yok.

Ndinga ve Cyriac'ın sakatlıkları var. Ancak Rybalka oyunun hem savunma hem de hücum tarafını oynayabilen çok önemli bir ortasaha uzmanı.

Henry saivet takımda iken Ndinga ve Rybalka nın aynı anda oynaması ile ortasahaya çok önemli bir dinamizm katıyordu. Bugün Saivet'in oyunu yönlendiren ataklarından eksik Sivasspor...

Ancak almış oldukları Torje oyunu hızlı kuran ve duran toplarda daima topun arkasında olan bir isim. Tecrübesi ve oyun stili ona formda olduğunda extra katkılar sunuyor sahada.

Hem sorumluluk alıyor hem de pas yüzdesi çok yüksek. Robinho ise Douglas'ın da gelmesi ile defansın arkasına atılan toplarda goller bulmaya devam ediyor.Şu an gerçekten formda ve bu Fenerbahçe ve Harun için elbette ki zor pozisyonlar demek...

Aynı zamanda takımın diğer forveti Kone de çok formda. Topu yakaladığı anda konsantrasyonu ve pozisyon bilgisi çok iyi olmasından ötürü gole çok yakın. Süper lig de ceza sahasın içinde topla buluştuğunda en kolay gol atan forvetlerin başında gelen ilk 3 isimden biri.

Fenerbahçe ise muhtemelen Başakşehir maçında ki kadro ile sahaya çıkacak. Frey 'in daha çok pozisyona girmesi ve Slimani yi ; Ayew ile birlikte topla daha çok buluşturması şart. Bu şansları iyi kullanması gerek.

Haberin Devamı

Sivasspor defansının eskisi kadar formda olmaması ve Malatyaspor maçı performansı Slimani için büyük şans...

Bu üçlü ceza sahası önünde özellikle göbekten atılan şutlarda zayıf olan Sİvasspor defansını bir hayli zorlayabilir. Sivasspor takımı ofansa Muhammet'in de çapraz koşuları ve başta Torje ve Rybalka olmak üzere kısa paslar ile çabuk çıkıyor. Fenerbahçe nin kontraatağa kalmaması lazım.

Bunun için de ortasaha da Benzia ve Elmas ' a çok iş düşüyor.

Kısacası birbirine benzer ; defansları kolay hata yapan ancak hücum güçleri iyi 2 takım karşı karşıya gelecek..Kısacası Robinho ve Slimani'nin maçı olacak bir anda...