Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Hırvatistan Dünya Kupasında İngiltereyi uzatmalarda yenerek finale kalma başarısını gösterdi.Öncelikle normal sonuç.Hırvatlar 2008 avrupa şampiyonasında karşımıza çıktıkları ve Semih'in golü ile kaybettikleri maçtan bu yana futbola aynı doğrultuda yatırım yapıyorlar.

O zamanki kadroda Pletikosa,Srna,Kalinic,Kovac gibi klas isimlere sahiptiler. Ayrıca Rakitic,Modric,Corluca gibi bu günkü kadronun da temelini oluşturan isimlerde oradaydı.

Durarak oynamayan,Mücadeleyi seven,ayakta top tutma oranı yüksek ve istikrarlı bir takımlar.İngilizlerin şansı vardı ama işleri zordu.Olmadı.İngilizler eskisi gibi liglerinden yıldız çıkarabilmeyi başarabilmeliler. Bu yetiştirebildikleri yıldızlar ile zor zamanlarda zor maçlar almasını bildiler.Bunu yeniden başarmalılar.

Haberin Devamı

Bizim takımlarımıza dönersek Galatasaray Onyekuru ile anlaşmak üzere. Top hakimiyeti yüksek ve potansiyeli olan bir oyuncu. Çalım yeteneği ve oyun görüşü de mükemmele yakın..Anderlechtte Trezeguet'in eski takımında çok iyi maçlar çıkardı.Belçika ekibi eski Fenerbahçe li Markovic'i de kiralamıştı.

Ancak Belçika ligi takımlar açısından defansif olarak çok üst düzey bir lig değil ve bundan dolayı ligde genelde açık futbol oynuyorlar. Ahmet Musa alınırmı alınmaz mı bilemem ama Musa çok daha faydalı olurdu hiç şüphesiz..

Fenerbahçe ise Yannick Bolaise 'i istiyor. Big Sam 'in takımdan ayrılmasından sonra Everton da ilginç değişimler oldu. Zamanında takımda direk forma giyen isimlerden birisi. Potansiyeli olan bir oyuncu olsa da Fenerbahçe için çok daha takıma katkı verebilecek bir oyuncu olabilirdi.Kariyerinde çok takım değiştirmesi de dikkat çeken farklı bir ayrıntı. Galatasaray da Rodriguez'in verdiği katkıyı verebilecek tarzda hazır bir oyuncu lazım Fenerbahçe ye..

Cocu'nun atletik stoper istediğini duyunca takımı doğru gözlemlediğini de hissettim.Neustadner ve Skretel çok iyiniyetli ve mücadeleci 2 isim. Ama oyuna daha hakim ve her yere yetişebilecek bir oyuncu da şart. Ayrıca bu takımın olmazsa olmazı Santrafor.

Geçen sene Robinho,Kone,Asamoah Gyan gibi isimler ligimizde oynadı. Alanyaspor bu sene Bobo yu getirdi.Ne goller atmıştı Beşiktaş forması ile. Geçen seneki performansı da ortada... Fenerbahçe yıldız alacaksa Mounir El Haddadi den daha iyisini de getirebilir.