Şampiyonlar Ligi Okan Buruk'tan Davinson Sanchez yanıtı! Geri dönüş tarihini açıkladı

Okan Buruk'tan Davinson Sanchez yanıtı! Geri dönüş tarihini açıkladı

28.11.2023 - 17:09 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Fernando Muslera, Manchester United maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Okan Buruk, sakatlığı bulunan Davinson Sanchez'in geri dönüş tarihini açıkladı.

Okan Buruktan Davinson Sanchez yanıtı Geri dönüş tarihini açıkladı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Fernando Muslera Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Manchester United maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Okan Buruk, Alanyaspor maçında sakatlanan Davinson Sanchez'in geri dönüş tarihini açıkladı

Haberin Devamı

Okan Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

"HEDEFİMİZ TARAFTARIMIZIN ÖNÜNDE KAZANMAK"

Galatasaray için gruptan çıkmanın önemine vurgu yapan Okan Buruk "Maddi ve manevi anlamda bizim için çok özel karşılaşma. Kazandığımız takdirde yolumuza Avrupa'da devam edeceğiz. Manchester United ilk maçtan biraz daha farklı olacak. Kendi oyunumuzu geliştirmek ve iyi oynamak istiyoruz. Hedefimiz kazanmak. Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız ama kendi taraftarımızın önünde kazanmak istiyoruz." dedi.

Okan Buruktan Davinson Sanchez yanıtı Geri dönüş tarihini açıkladı

"OYUNCULARIMIN İYİ PERFORMANS SERGİLEYECEĞİNDEN EMİNİM"

Yarın birçok oyuncudan faydalanacağını ifade eden Okan Buruk "Bu kadar iyi bir kadroya sahipseniz hep soru işareti olacak çünkü hepsi oynadığında iyi performans sergileyecek kapasiteye sahip. Kim başlayacaksa başlasın bu takım için en iyisini yapacağına eminim. Kadro tercihini bu akşam yapacağız. Soru işaretleri her bölgede her yerde olabilir ama önemli olan performanslar. Başlayan oyuncular olacak devam eden oyuncular olacak. Oyuncuların performanslarının yukarı gittiğini görüyoruz. Her bölgede rekabetin olması oyuncuyu geliştiren bir şey." sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

"HOJLUND VEYA MARTIAL'A ÖZEL ÖNLEM ALMAYACAĞIZ"

İngiliz basınından 'Martial veya Höjlund'a önlem alacak mısınız?" şeklinde gelen soruya yanıt veren Okan Buruk "Martial ve Höjlund çok iyi oyuncular. Biri yeni gelişen diğeri ise uzun süredir dünya futbolunda olan bir isim. Bireysel olarak bir hazırlığımız yok. Kim oynarsa oynasın kendi oyunumuzu ortaya koymak istiyoruz. Önlem alma durumumuz yok ama ikisi de çok önemli oyuncular." ifadelerini kullandı.

Okan Buruktan Davinson Sanchez yanıtı Geri dönüş tarihini açıkladı

DAVINSON SANCHEZ AÇIKLAMASI

Davinson Sanchez'in sakatlığının 2-3 hafta sürebileceğini belirten Okan Buruk "Davinson'un iğneyle oynama durumu yok. 2-3 hafta içinde takıma dönmesini bekliyoruz. Bu sürede dönmesi bizi sevindirir." ifadelerini kullandı.

Abdülkerim Bardakcı'nın son antrenmanda kendini deneyeceğini belirten Buruk "Efsaneler için önemli olan sözleşmeler değil önemli olan Galatasaray'ın başarısı... Abdülkerim'i deneyeceğiz olumlu geri dönüş alırsak Manchester United'a karşı sahada olacak." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Okan Buruktan Davinson Sanchez yanıtı Geri dönüş tarihini açıkladı

"TRANSFERLERDEN MEMNUNUZ"

Takıma katılan oyunculardan memnun olduğunu belirten Buruk "Transferlerden memnunuz. Aldığımız sonuçlardan da takımımızın ne kadar kaliteli olduğunu görebiliyoruz. Yarınki maç biraz daha farklı. Oyuncular hakkında son kararımızı vereceğiz." dedi.

"GOL POZİSYONLARINI SONUÇLANDIRACAĞIZ"

Okan Buruk girilen pozisyonların gole dönüşme oranının az olduğunu ifade ederek "İstatistiklere göre de attığımız gol sayısı gol beklentisinin altında kaldı. İki iç saha maçımızda girdiğimiz pozisyonları değerlendirebilseydik daha farklı sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Amacımız oyuncu kalitemizle birlikte girdiğimiz pozisyonları değerlendirmek. Pozisyona girmek önemli ve o golleri de atacağız." dedi.

"İYİ BİR SEZON GEÇİRİYORUZ"

Okan Buruk iyi bir sezon geçirdiklerini belirterek "Her takımın farklı bir hikayesi var. Başakşehir'in oynadığı oyun farklıydı burası farklı. Yaz dönemi Türkiye'de genel olarak son gün tamamlanıyor. Kadromuzu oluşturmak biraz süre alıyor. Bu sezona erken başladı. Erken başlamamız oyuncuların adapte olması konusunda biraz zaman alıyor. Puan olarak doğru bir yerdeyiz. Bu sezonu iyi geçirdiğimizi ve yukarı yönlü gittiğimizi düşünüyorum. Bu bilinçli bir şey değil. Manchester United gelişen bir takım ama biz kazanmak için her şeyi yapacağız. Bu yönde planlarımız var. Oyuncu ve plan seçimlerini tercih edip yarına hazırlanacağız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Okan Buruktan Davinson Sanchez yanıtı Geri dönüş tarihini açıkladı

"TARAFTARI OYUNUN İÇİNE ÇEKMELİYİZ"

Galatasaray taraftarını oynadıkları oyunla maçın içine çekmeyi hedeflediklerini belirten Okan Buruk "Bizim seyircimiz özellikle iç sahada bize verdikleri destek çok önemli ama bunu alabilmek için de sahadaki oyuncuların ve bizim oyun anlayışımız çok değerli. Bizim onları oyunun içine çekmemiz gerekiyor. Bu oyunu ortaya koymamız gerekiyor. Bizim için en önemli şey bu olacak." dedi.

Fernando Muslera'nın açıklamaları şu şekilde:

"EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ"

Manchester United karşısında mutlak hedeflerinin kazanmak olduğunu ifade eden Fernando Muslera "Okan hocanın söylediklerine katılıyorum. Manchester United maçında ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Şampiyonlar Ligi kulüpler arasındaki en güzel turnuva. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız." dedi.

Haberin Devamı

"BİREYSEL OLARAK BU TARZ MAÇLARDA GELİŞİYORSUNUZ"

Kariyerinde birçok üst düzey maç oynadığı hatırlatılan Muslera "Kariyerinizde birçok maç oynuyorsunuz, Sadece Şampiyonlar Ligi'nde değil milli takımla Dünya Kupası'nda da oynuyorsunuz. Bireysel olarak bu tarz maçlarda gelişiyorsunuz. Büyük takımlara karşı oynayarak deneyim kazanıyorsunuz. Kariyerimden gurur duyuyorum." şeklinde konuştu.

Okan Buruktan Davinson Sanchez yanıtı Geri dönüş tarihini açıkladı

"GARNACHO'NUN GOLÜ PUSKAS'A ADAY OLMALI"

Manchester United'ın genç yeteneği Garnacho'nun Everton'a attığı golün Puskas'a aday olabileceğini ifade eden Muslera "Garnacho'nun golünün Puskas'a aday olduğunu düşünüyorum ama benim için önemli olan şey Manchester United'a karşı oynayacağımız maç." dedi.

Fernando Muslera, İngiliz basınından gelen "12 yıldır buradasın. Atmosfer hakkında ne düşünüyorsun?" şeklinde gelen soruya "Eğer daha önce burada olmadıysanız keyfini çıkartın." cevabını verdi.

RAMS Park'taki atmosferin önemine vurgu yapan Muslera "Old Trafford ve Allianz Arena'nın başka bir atmosferi var. Yarın buradaki atmosferi hep birlikte göreceğiz. Taraftarımız bizim için 12'inci adam." dedi.

Okan Buruktan Davinson Sanchez yanıtı Geri dönüş tarihini açıkladı