ING Basketbol Süper Ligi Ömer Onan: Basketbolseverlerin keyif alacağı çok güzel bir sezon olacağına inanıyorum

Ömer Onan: Basketbolseverlerin keyif alacağı çok güzel bir sezon olacağına inanıyorum

30.08.2022 - 13:07 | Son Güncellenme:

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, “Birbirinden değerli 16 takımımız, bu sezon büyük bir mücadele verecek. Basketbolseverlerin keyif alacağı çok güzel bir sezon olacağına yüzde 100 inanıyorum” dedi.

Ömer Onan: Basketbolseverlerin keyif alacağı çok güzel bir sezon olacağına inanıyorum

Basketbol Süper Ligi 2022-2023 sezonu kura çekimi, Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kura çekiminin ardından Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Onan, “Başta Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının ruhu şad olsun. Bize çok güzel bir ülke bıraktılar ve biz de ona sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bugün burada kulüp temsilcilerimizle, yeni sezon öncesi neler hissedildiğine dair en güzel günlerden birisini yaşadık. Birbirinden değerli 16 takımımız, bu sezon büyük bir mücadele verecek. Basketbolseverlerin keyif alacağı çok güzel bir sezon olacağına yüzde 100 inanıyorum. Konyaspor ve Manisa BŞB’ye başarılar diliyoruz. Süper Lig ailesine yeni katılan 2 üye. Hepsine başarılar diliyorum. Pandemiyle uzun süre boğuştuk ve seyircilerin salona gelemediği süreçleri yaşadık. Ben inanıyorum ki bütün basketbolseverler kendi takımlarını sonuna kadar destekleyerek salonları dolduracaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Basketbol Takımı’nın son durumunu değerlendiren Onan, “Güzel bir hazırlık dönemi geçirdik. Sonrasında Avrupa’nın en iyi 2 takımının denk gelmesi kendimizi görmemiz açısından da önemliydi. Letonya maçında iyi mücadele edemedik ama 20 sayı geri düştüğümüz, NBA MVP’sinin oynadığı bir takım olan Sırbistan karşısında bu mücadeleyi, bu kuvveti veriyorsa kardeşlerimiz, bu bizi umutlandırdı. Maçın sonlarında ufak hatalarımız olmasaydı, hakemlerin takdir haklarını farklı olsaydı, bugün galibiyeti konuşuyorduk. Avrupa Şampiyonası’nın iddialı takımlarından olmamız gerekiyor. Ben sonuna kadar oyuncularımıza ve hocamıza güveniyorum. İyi bir start alırsak, o özgüvenimiz ile performansımızı daha yukarıya taşıyabiliriz. Arkadaşlarımızı bugün Gürcistan’a yolcu ettik. Bütün Türkiye ilk maçtan itibaren onlarla birlikte olacaktır. NBA’de de oynasanız, Euroleague’de de oynasanız, bir oyuncu için ülkesinin bayrağını taşımaktan daha gurur verici bir olay yoktur. Onlar da gösterecekleri mücadele ile bu ülkenin sevgilisi olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Ömer Onan son olarak Basketbol Süper Ligi’nin isim sponsorluğu konusunda ise 1-2 detay kaldığını ve kısa sürede yeni sponsoru duyuracaklarını belirtti.

Haberin Devamı