Fenerbahçe ‘Omuz omuza’ Kadıköy’de

‘Omuz omuza’ Kadıköy’de

26.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ülkemizi derinden yaralayan depremin ardından tek yürek olan Türk futbolu dün de Kadıköy’de ‘omuz omuza’ vererek kenetlenmeye devam etti. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve kulüp başkanları mücadeleyi birlikte izledi

‘Omuz omuza’ Kadıköy’de

Fenerbahçe-Konyaspor maçı öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve İstanbulspor Asbaşkanı Ömer Saral, Ülker Stadı’nda ‘Omuz Omuza’ vererek depremzedeler için yapılacak yardım kampanyasında yer aldı.

Karşılaşmanın ardından da Ali Koç bir açıklama yaptı. Başkan Koç, şu ifadeleri kullandı: “Birinci günden itibaren milletçe omuz omuza, yek vücut olduk. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. İçimiz acıyor. Böyle bir acıyı Allah hiçbir ülkeye göstermesin. Bir vatandaş olarak umutlu da olmak istiyorum. Bu kadar yaşanandan sonra inşallah ders alırız milletiyle, devletiyle, hükümetiyle, vatandaşıyla. Gelecek nesillere doğal afetlere kendini daha iyi hazırlanmış bir ülke bırakalım. Hiç olmamış olmasını dileyeceğimiz bu kıyametin buna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyoruz. Bu sefer de ders almazsak, dünyanın en güzel ülkesinin genç nesillerine geleceği daha güzel bırakmak için bundan ders almazsak, daha hiçbir şeyden ders almayız.”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve kulüp başkanları bu akşam Vodafone Park’taki Beşiktaş-Antalyaspor maçını da beraber izleyecek.

Haberin Devamı

‘EN BÜYÜK TRAJEDİ’

Adana Demirspor maçından sonra kırmızı kart gören ve 1 maç ceza alan teknik direktör Jorge Jesus, dün akşam takımının başında sahaya çıkmadı. Jesus’un yokluğunda yardımcı antrenör Joao de Deus takımı 90 dakika boyunca yönetti. Portekizli antrenör, “İyi bir galibiyet aldık, rakibimizin eksik kalmasının da etkisi var ama onlar eksik kalana kadar maçı domine etmeyi başarmıştık. Hepimiz yaşanana afetten dolayı çok üzgünüz. Benim bildiğim, bir ülkenin başına gelen en büyük trajedi bu” dedi.

‘Omuz omuza’ Kadıköy’de

'GÖREVİMİZ UNUTMAMAK'

Fenerbahçe’nin takım kaptanlarından Mert Hakan Yandaş, büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirtti. Mert Hakan, “Gerçekten ülkemiz adına, bizler adına çok büyük bir felaketti. Yaralarını sarmak gerçekten imkansız. Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Sadece bedenen buradayız. İzleri hala bizimle. Unutmamalıyız. Hayat bir şekilde devam etmek zorunda olduğu için buradayız. Çok üzgünüz. Bundan sonra görevimiz orayı unutmamak” dedi.

Haberin Devamı

‘MORAL OLDUNUZ’

Deprem bölgesinde Fenerbahçe maçları yakından takip edildi. Çadırlarda sarı-lacivertli taraftarlar 90 dakikayı izledi. 4-0’lık galibiyet sonrası da ‘Bu zor günlerde moral olduğunuz için teşekkür ederiz’ yorumu dikkat çekti.

‘UMUTLARI YEŞERTME VAKTİ’

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, dün akşam Ülker Stadı’nda bir açıklama yaptı. Başkan Büyükekşi, “Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketlerinin acısı hala çok taze. Bölge halkımızın, afetzedelerimizin yaralarını sarmak için felaketin ilk gününden bu yana devletimiz, kurumlarımız ve halkımız elinden geleni yapmaya devam ediyor. Biz de futbol ailesi olarak; acısı acımız olan deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdürmeyi, daha önce başlattığımız yardım ve dayanışma hareketini bir üst noktaya taşımayı istiyoruz. Şimdi omuz omuza vererek gözyaşlarımızı silme, bir olup birlik olup dertlerimize derman olma zamanı. Umutları yeniden yeşertmenin vakti” diye konuştu.

‘Omuz omuza’ Kadıköy’de

DESTEK MESAJI

Kadıköy’de karşılaşmada yer alan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da açıklamalarda bulundu. Ahmet Nur Çebi, “Bu ortamı devam ettirmeyi arzu ediyoruz. Bu kampanyada devletimizin, milletimizin yanında olacağımızı camiamız adına beyan ediyorum” dedi. Ahmet Ağaoğlu da “Birlik ve beraberlik içinde hareket etme günü. Dolayısıyla devletimizin başlattığı, milletimizle birlikte bu felaketin yaralarını sarmak için el birliğiyle ülkemizin menfaatleri doğrultusunda sarma zorunluluğumuz var” diye ekledi.

Haberin Devamı

‘ÇOK KIYMETLİSİNİZ’

Sarı-lacivertli kulüp dün akşam çok anlamlı bir harekete imza attı. Depremden etkilenen çocuklar, dünkü maçta seremoniye futbolcularla beraber çıktı. Trabzon’un Of ilçesi Çoruk Köyü muhtarı Coşkun Ayyıldız ve ekibi tarafından enkazdan kurtarılan 7 yaşındaki Fenerbahçe taraftarı Elif de tablet ile seremonide yer aldı. ‘Fenerbahçe için çok kıymetlisiniz’ başlığıyla yapılan açıklamada çocukların futbolcular ve teknik direktör Jorge Jesus’la tanıştığı da vurgulandı. Ayrıca Başkan Ali Koç, depremzede çocuklarla bir araya gelerek hepsiyle tek tek ilgilendi.

Yazarlar