1.Lig Orduspor'da kongre heyecanı

Orduspor'da kongre heyecanı

30.05.2014 - 13:52 | Son Güncellenme:

PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor Kulübü Basın Sözcüsü Adem Türkmen, kongre sürecinde kulübün borçlarının tartışılmasının kimseye fayda sağlamayacağını ifade etti.

Ordusporda kongre heyecanı

PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor Kulübü Basın Sözcüsü Adem Türkmen, "Bu sezon 10 milyon lira bir kaynakla takımımız yeniden Süper Lig'in kapısını zorlayabilir, kamuoyunda diğer yapılan tartışmalar yerine ön plana çıkarılması gereken konu budur" dedi.

Türkmen, Vali Kemal Yazıcıoğlu Orduspor Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, sezonun bitmesiyle yönetim kurulu olarak olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını anımsattı.

Kongre sürecinde kulübün borçlarının tartışılmasının kimseye fayda sağlamayacağını ifade eden Türkmen, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Kulübün borcu Süper Lig'den düştüğümüz sezon yeteri kadar konuşuldu ve tartışıldı. Şu an ki konumuz bence kulübün mevcut borçları olmamalı. Bizim zaten geçen sezon da 38 milyon lira borcumuz bulunmaktaydı ama biz buna rağmen 8 milyon lira kaynak yaratmak suretiyle lige başladık ve takım son maçta Süper Lig'in kapısından döndü. Tabi başkanımız, gelecek sezon için maddi ve manevi anlamda çok yorulduğunu ifade ederek bırakma kararı aldı. Kendisine de hak veriyorum. Çünkü 2009 yılından beri başkan ve yönetim kurulu olarak kulübü valiliğe, belediyeye muhtaç etmeden yöneltmek için her şeyi yaptık. Söz konusu süreçte Süper Lig'e çıktık ve iki sene orada mücadele ettik."

- "Yeni başkan borç ödeme uğraşı içinde olmayacak"

Haberin Devamı

Türkmen, kulübün borcunun 38 milyon 500 bin lira olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Bu rakam kur ve faiz oranına göre sadece bir tahmin, 44 milyon lira civarına yükselebilir. Yeni göreve gelecek başkan ve yönetim kurulu 38 milyon lira borcu ödeme uğraşına girmeyecek. Biz nasıl borç olmasına rağmen 8 milyon lira kaynak yarattık ve Süper Lig'in kapısından döndükse gelecek sezon içinde aynı oluşumun olması gerekli. Burada '44 milyon borç var, kulübe başkan ve yönetim kurulu bulunamaz' yaklaşımı çok yanlış. Süper Lig'de olmanın ve düşmenin maalesef bedeli budur."

- "Kimse hiçbir şeye mecbur değil"

Kamuoyu ve sosyal medyada Nedim Türkmen'e yönelik, "borcu ödesin gitsin" söylemleri olduğunu belirten Adem Türkmen, "Kimse hiçbir şeye mecbur değil. Biz daha önceleri de biliyoruz. Valisi, belediye başkanı hep bu işin içerisinde oldu ama bizim kimseye beş yıl boyunca 'alın, bırakıyoruz' gibi bir yaklaşımımız olmadı. Onlar ellerinden geleni yaptılar, biz de şehri temsil etme noktasında asli görevimizi yerine getirdik. Şimdi gelinen süreçte bu sezon 10 milyon lira bir kaynakla takımımız yeniden Süper Lig'in kapısını zorlayabilir. Çünkü oyuncularımızın yüzde 90'nının sözleşmeleri devam ediyor. Kamuoyunda diğer yapılan tartışmalar yerine ön plana çıkarılması gereken konu budur" ifadelerini kullandı.

- "Bu sene ki toplam gelir 500 bin lira"

Haberin Devamı

Türkmen, Orduspor'un Ordu şehrinden bir sezon boyunca elde ettiği toplam gelirin sadece 500 bin lira olduğuna işaret ederek, "Eğer kongrede bir aday çıkmazsa başkanımızın devam edeceğini düşünmüyorum" dedi.

Başkan Nedim Türkmen'in kulüpten alacağı olduğunu ve bunu da kamuoyu ile paylaştığını anımsatan Türkmen, "Geçmişte hiçbir kulüp başkanının Orduspor'da parasını bıraktığını hatırlamıyorum. Herkes parasını aldı ama şu an başkana yapılacak ödeme problem değil. Sırada diğer alacaklılar var. Hatta başkan 'en son ben alırım, çok önemli değil' söyleminde bulundu."