Galatasaray Osman Şenher yazdı: Dursun Özbek hemen gelsin!

Osman Şenher yazdı: Dursun Özbek hemen gelsin!

20.05.2022 - 09:31 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da 11 Haziran'da gerçekleşecek olan seçimde sürpriz gelişme yaşandı. Eski başkan Dursun Özbek, Metin Öztürk'le birleşerek aday olacağı ortaya çıkmıştı. Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Osman Şenher, konuyla ilgili çarpıcı bir yazıya imza attı.

Osman Şenher yazdı: Dursun Özbek hemen gelsin

Süper Lig'de bu akşam Antalyaspor'a konuk olacak olan Galatasaray sezonu kapatıyor. Bu sezon ligde istenilen performansı gösteremeyen sarı kırmızılılarda bir yandan da seçim heyecanı sürüyor. 11 Haziran'da gerçekleşecek olan seçimde Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk aday olurken geçtiğimiz günlerde sürpriz bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

Eski başkan Dursun Özbek, Metin Öztürk'le birleşerek aday olma kararı aldı. Bu gelişmeyi Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher köşesine taşıdı;

Osman Şenher yazdı: Dursun Özbek hemen gelsin

'DURSUN ÖZBEK HEMEN GELSİN'
Metin Öztürk ‘tek başıma aday olacağım’ dedi, Galatasaray’a Şampiyonlar Ligi’nde final oynatacağını söyledi. Dursun Özbek ‘seçime katılmayacağım, bu dönem düşünmüyorum’ diye açıklama yaptı. Son olarak da bu ikili birleşti, seçime ortak katılma kararı aldı.
Özbek’in açıklamaları var, çılgın proje diye hitap ediyor... Bir yıl içerisinde Galatasaray’ın borçlarını sıfırlayacakmış. Mevcut futbolcuları satmayacak, yeni transferler yaparak genç, dinamik bir kadro oluşturacakmış. Florya’yı, Riva’yı, Kemerburgaz’ı ve Ada’yı değerlendirecekmiş. Ne yalan söyleyeyim, bir sene içerisinde bunları yapacak bir başkanın önünde ceketimi ilikleyip eğilirim.

Haberin Devamı

Bizler aylardır ne konuşuyoruz? Torrent’in tazminatı nasıl ödenecek? Futbolcuların parası, bankalara ağustosta ödenecek faizler hangi bütçeyle karşılanacak? Dursun Özbek ne diyor, transferi de içine katarak: ‘Benim için bu ödemeler sorun değil, önümüzdeki sezon yarışan, savaşan bir takım kuracağım. Genç bir ekiple yola çıkacağım ve Galatasaray’ın borcu kalmayacak.’ Buna saygı göstermeyecek, heyecanlanmayacak tek bir Galatasaraylı olamaz.

Osman Şenher yazdı: Dursun Özbek hemen gelsin

Eşref Hamamcıoğlu’na saygı duyuyorum. İlk gün ne söylediyse bugün de aynısını söylüyor: ‘Ben kasa kolaylığı yapmam, yıldız futbolcu transfer etmem, önce borçları ödeyeceğiz.’ Hep sözünün arkasında durdu. Camiasına, taraftara yalan konuşmadı ve hayal satmadı.
Bu seçimde ne olur bilmiyorum ama burada camiasını, taraftarını heyecanlandıran Dursun Özbek bir adım öne geçti, bu da bir gerçek. Taraftar, Erden Timur’u çok seviyor. O da Özbek’in yönetimine girecekmiş. Mali konularda güçlü kişilerin isimleri geçiyor. Ne söyleyeyim, hayırlısı olsun...

Tabii burada en büyük sorun divan kurulu. Bu kurulda parmak sallayan, beş ay sonra başkanı istifaya çağıran üyeler, Dursun Özbek’e rahat verecekler mi? Yoksa Adnan Polat’a, Ünal Aysal’a, önceki dönemde Dursun Özbek’e, son olarak Burak Elmas’a yaptıkları gibi yeni başkanı da itibarsızlaştıracaklar mı? Bu konuda kafamda kocaman bir soru işareti var. Bugün listeler divana veriliyor. Neyin ne olduğunu hepimiz daha iyi göreceğiz.

Haberin Devamı

Osman Şenher yazdı: Dursun Özbek hemen gelsin

FENERBAHÇE İLE İLGİLİ DE KONUŞTU
Galatasaray'daki seçimle ilgili bunları söyleyen Osman Şenher ayrıca Fenerbahçe'deki teknik direktör belirsizliğiyle ilgili çarpıcı açıklamalara imza attı.

JESUS İYİ BİR İSİM
İsmail Kartal’ın hakkını yemeyelim. Fenerbahçe’yi derledi, toparladı ve büyük bir aksilik olmazsa Şampiyonlar Ligi eleme turlarına katılacaklar.
Fenerbahçelilerin bir kısmı İsmail Kartal kalsın diyor. Büyük bir çoğunluk da Jesus’u bekliyor. Jesus’un kariyerini, başarılarını tartışmak bile istemiyorum. Sarı-lacivertliler tarihindeki en büyük başarıları Güney Amerikalı teknik adamlarla kazandı. Başkan Ali Koç da bunu düşünüyor. Jorge Jesus da Portekizli ama oynattığı futbol, Brezilya futbolu ve aynı ekol. Taraftar oldum olası hep bu futbolu sevmiştir. Jorge Jesus iyi bir isim, gelirse Fenerbahçe’ye de büyük katkı sağlar.

Haberin Devamı

Osman Şenher yazdı: Dursun Özbek hemen gelsin

GENÇLER SÜPER AMA FORMAYI VEREN YOK
Galatasaray U19 Takımı geçen sezon Trabzonspor ile final oynadı, bordo-mavililer kazandı. Önceki gün Kadıköy’de Fenerbahçe’yi 2-1 yendiler. Müthiş bir genç kadro var. Trabzonspor geçen sezonki kadrodan üç futbolcusunu A takıma aldı ve oynattı. Fenerbahçe gençleri oynatıyor. Beşiktaş’ta 4-5 tane genç yıldız oldu. Galatasaray’da ise ne Fatih Terim ne de Domenec Torrent bu gençleri hiç kullanmadı. Bu şartlar altında bu çocuklar sarı-kırmızılı formaya nasıl hizmet edecekler?

Yazarlar