Fenerbahçe ÖZEL | Edin Dzeko transferini değerlendirdi! 'Tüm zamanların en iyi futbolcularından'

ÖZEL | Edin Dzeko transferini değerlendirdi! 'Tüm zamanların en iyi futbolcularından'

23.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de dünyaca ünlü golcü Edin Dzeko ile resmi sözleşme imzalandı. 9 numaralı formayı alan tecrübeli forvet, “Harika duygular yaşıyorum. Sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağım” yorumunu yaptı. Edin Dzeko'nun transferini Bosna Hersek basınından Hajrudin Prolic değerlendirdi.

ÖZEL | Edin Dzeko transferini değerlendirdi Tüm zamanların en iyi futbolcularından

Sarı-lacivertli takım dünyaca ünlü yıldız Edin Dzeko’ya resmen kavuştu, 2 yıllık sözleşme imzalandı. Başkan Ali Koç ve sportif direktörlük görevine getirilen Mario Branco da imza törenine katıldı. 37 yaşındaki forvet, “Harika duygular yaşıyorum. Fenerbahçe’nin büyük kulüp olduğunu biliyorum. Buraya geldiğimde kararımın ne kadar doğru olduğunu gördüm. Sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorum. Her maçta, her idmanda elimden gelenin en iyisini yapacağım” dedi.

Haberin Devamı

Edin Dzeko’nun Premier Lig, Serie A ve Bundesliga gibi büyük liglerde ortaya koyduğu performans, kazandığı şampiyonluklar ve gol sayısı Fenerbahçe taraftarlarını yeni sezon öncesi heyecanlandırıyor. Yıldız golcünün henüz 13 gün önce İstanbul’da Inter formasıyla Şampiyonlar Ligi finali oynaması ve ardından Fenerbahçe ile sözleşme imzalaması da gözlerden kaçmadı.

İşte Dzeko’nun kariyeri, başarılar ve futbolculuğundan öne çıkanlar:

- OPTA’nın verilerine göre Avrupa’nın beş büyük liginin en az üçünde (Premier Lig, La Liga, Serie A) Cristiano Ronaldo ile birlikte 50 gol barajına ulaşan iki oyuncudan biri Edin Dzeko oldu. Dzeko, İtalya Serie A’da Roma ve Inter’le 107 gol, İngiltere Premier Lig’de Manchester City ile 50, Almanya Bundesliga’da Wolfsburg ile 66 gol kaydetti.

Haberin Devamı

ÖZEL | Edin Dzeko transferini değerlendirdi Tüm zamanların en iyi futbolcularından

- Dzeko kariyeri boyunca 2 Premier Lig ve 1 Bundesliga şampiyonluğu kazandı. Yıldız isim ayrıca 2 İtalya Kupası, 2 İtalya Süper Kupası, 1 FA Kupası, 1 İngiltere Lig Kupası ve 1 Community Shield kaldırdı.

- Dzeko, Roma formasıyla, 2016-17 sezonunda Serie A’da 37 maçta 29 gol kaydetti ve gol krallığını elde etti.

- Dzeko, Wolfsburg formasıyla, 2009-10 sezonunda 34 maçta 22 gol atıp, Almanya Bundesliga’da gol kralı oldu.

- 2016-17 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde Roma formasıyla 10 maçta 8 gol atıp turnuvanın gol kralı olan Dzeko, 2017-18 sezonunda Şampiyonlar Ligi, 2020-21 sezonunda da Avrupa Ligi’nin en iyi 11’lerinde yer aldı.

- Bosna Hersek’te 2009, 2010 ve 2011’de üst üste 3 kez yılın futbolcusu seçilen Dzeko, 2009 ve 2018 yıllarında da yılın sporcusu ödülünü aldı.

4.2 MİLYON EURO

Sarı-lacivertli kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) için yapılan açıklamada Edin Dzeko’nun alacağı maaş ve sözleşme süresi de duyuruldu. Fenerbahçe, Dzeko’nun 2 yıl sözleşme yapacağı, 4.2 milyon euro maaş alacağı ifade edildi. Öte yandan dün sabah saatlerinde İstanbul’a gelen başarılı futbolcu iki farklı sağlık kontrolünden geçti ve resmi sözleşmeyi imzaladı.

ÖZEL | Edin Dzeko transferini değerlendirdi Tüm zamanların en iyi futbolcularından

HAJRUDIN PROLIC: GERÇEK BİR EFSANE

Bosna Hersek futbolunun gelmiş geçmiş en önemli yıldızlarından olan Edin Dzeko, artık Fenerbahçe’nin futbolcusu olacak. Bosna Hersek Milli Takımı’nı ve ülke futbolunu yakından takip eden Sport Centar muhabiri Hajrudin Prolic, Milliyet için özel bir değerlendirme yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin başarılı bir transfere imza attığını ifade eden Hajrudin Prolic şu yorumu getirdi: “Edin Dzeko, Bosna Hersek’te tüm zamanların en iyi futbolcularından biri. Ülkemiz için gerçek bir efsane. Birçok genç futbolcu için idol bir isim. Ayrıca hem insani yönüyle hem de futbolculuğuyla harika biri. Saha içinde ve saha dışında gerçek bir lider. Çok güzel bir kalbi var. 37 yaşında olmasına rağmen milli takımımızın lideri. Halen daha üst seviyede yıllarca oynayabilecek fizik kalitede. Bana göre Fenerbahçe bu transfer döneminin en doğru hamlesini yaptı. Gerçek bir takım oyuncusu ve gol kralını takıma kattılar. Edin Dzeko, Süper Lig’de çok iyi işler yapacak.”

Sarı-lacivertli kulübün tarihinde 6. Bosna Hersekli futbolcu Edin Dzeko olacak. Daha önce Demir Hotic, Suad Karalic, Srebrenko Repcic, Elvir Balic ve Elvir Bolic Fenerbahçe formasını giymişti. Özellikle Repcic, Balic, Bolic oynadıkları futbol ve kazandıkları kupalarla tarihe geçmişti.

Haberin Devamı

BOSNA HERSEK'TE TARİH YAZDI

Edin Dzeko, sadece kulüp kariyeriyle değil, milli takım kariyeriyle de fark yarattı. Bosna Hersek Milli Takımı için en özel isimlerinden olan Dzeko, ülkesinin tarihte ilk kez katıldığı 2014 Dünya Kupası kadrosunda yer aldı.

Bosna Hersek’in İran’ı 3-1 yendiği maçta da bir gol attı. Öte yandan milli formayla şu ana kadar 129 maçta 64 gol atan Dzeko, ülkesinde çok seviliyor.

ÖZEL | Edin Dzeko transferini değerlendirdi Tüm zamanların en iyi futbolcularından