Fenerbahçe ÖZEL | Fenerbahçe yeni stoperini buldu! İşte yıldız oyuncu için ayrılan bütçe

ÖZEL | Fenerbahçe yeni stoperini buldu! İşte yıldız oyuncu için ayrılan bütçe

25.06.2023 - 09:55 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, gelecek sezon için iddialı bir kadro kurmak için düğmeye bastı. Kim Min Jae'nin boşluğunu dolduramayan sarı-lacivertli ekip, yeni stoperini buldu. Bu transfer için ayrılan bütçe belli oldu.

ÖZEL | Fenerbahçe yeni stoperini buldu İşte yıldız oyuncu için ayrılan bütçe

Geride kalan sezonda Süper Lig'i 2. sırada bitiren ve son olarak Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe'de gözler transfere çevrildi. Ryan Kent ve Edin Dzeko'yu kadrosuna katan sarı-lacivertliler, şimdi de yıldız stoper için geri sayıma başladı.

Haberin Devamı

KIRMIZI ÇİZGİ FERDİ KADIOĞLU

Yeni sezonda yeni bir teknik ekiple yola çıkacak Fenerbahçe’de Arda Güler’in geleceği kadar bir diğer yıldız isim Ferdi Kadıoğlu’nun geleceği de merak ediliyor. Bugüne kadar görüşme yapılan tüm teknik direktör adayları, Ferdi Kadıoğlu’nun mutlaka takımda tutulmasının önemine değindi. Hem İsmail Kartal hem Abdullah Avcı, milli yıldızın bu sezon çok büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Zaten daha önce İsmail Kartal’la çalışmış olan Ferdi’nin bir sezon daha kadroda yer almasının çok önemli olacağı bildirildi. Şu anda mevcut kadroda en eski futbolcu olan 23 yaşındaki yıldız, aynı zamanda takımın kaptanları arasında bulunuyor. Yeni sezonda daha fazla sorumluluk alması beklenen Ferdi adeta bir joker gibi görülüyor. Sağ bek, sol bek, orta saha ve kanatlarda görev yapan başarılı futbolcu için ne teklif gelirse gelsin kabul edilmeyeceği belirtiliyor.

Zaten Ferdi Kadıoğlu’nun da bu sezon Fenerbahçe’de kalmak istediği ve şampiyonluk kazanmayı amaçladığı ifade edildi. Ferdi Kadıoğlu geçen sezon 48 resmi maçta forma giydi, 4 gol atıp, 5 asist yaptı.

Haberin Devamı

ÖZEL | Fenerbahçe yeni stoperini buldu İşte yıldız oyuncu için ayrılan bütçe

ZAJC TAKİBİ

Kadroda sözleşmesi sona eren futbolculardan Miha Zajc’ın geleceği de merak ediliyor. Benzer şekilde daha önce İsmail Kartal’la çalışan isimlerden Zajc’ın kalması isteniyor. Görüşmelerin devam ettiği Sloven orta saha da Fenerbahçe’de kalmaya sıcak bakıyor. Ancak başarılı futbolcuya özellikle İtalya’dan teklifler olduğu belirtiliyor. Atalanta kulübünün Zajc’ı çok istediği vurgulanıyor.

ARDA’YI İSTEYEN İSTEYENE

Takımda kalıp kalmayacağı tüm camia tarafından merakla beklenen Arda Güler’in talipli sayısı her geçen gün artıyor. 18 yaşındaki yetenekle Barcelona, Real Madrid, Ajax, Borussia Dortmund, Leipzig ve Milan gibi önemli kulüpler ilgileniyor. Bilhassa Milan ve Barcelona son günlerde resmi girişimlerde bulundu. Ajax ise teklifini koruyor. İspanya basınında yer alan haberlerde Barcelona’nın unutulmaz isimlerinden Deco’nun Arda transferinde bizzat görev aldığı bildirildi.

TARAFTAR DA DESTEKLİYOR

Teknik direktör konusunda çalışmalarında sona gelen Fenerbahçe’de İsmail Kartal ismi ağırlık kazandı. Son yapılan yönetim toplantısında bir kez daha İsmail Kartal’la yola devam etmenin artıları öne çıktı.

Haberin Devamı

Şu anda Suudi Arabistan’da ailesiyle beraber hac ibadetini yerine getiren başarılı çalıştırıcının da sarı-lacivertli kulüpte görev almak istediği belirtildi. 2021-22 sezonunda ikinci yarıda görevi devralan Kartal, gösterdiği başarılı performansla takdir toplamıştı. Bu açıdan bakıldığında sarı-lacivertli taraftarlar da İsmail Kartal’ın göreve gelmesine sıcak bakıyor. Sosyal medyada tecrübeli teknik adama destek mesajları geliyor.

Yerli adaylar arasında en çok ilgi ve desteği İsmail Kartal alıyor. Zaten geçtiğimiz sezonun sonunda Jorge Jesus öncesinde de birçok taraftar Kartal’ın kalmasını istemişti. İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin başına geçmesi halinde 3. dönemine başlayacak. 62 yaşındaki çalıştırıcı daha önce 2014-15 ve 2021-22 sezonlarında sarı-lacivertli takımda görev yapmıştı.

ÖZEL | Fenerbahçe yeni stoperini buldu İşte yıldız oyuncu için ayrılan bütçe

DZEKO AİLESİ ÇOK MUTLU

Haberin Devamı

Sezonun flaş transferi Edin Dzeko ve ailesi Fenerbahçe’ye gelmelerinden dolayı çok mutlu oldu. Dzeko’nun ailesiyle beraber İstanbul ve Türkiye’yi çok sevmesi, ülkeleri Bosna Hersek’e yakın olacak olmaları ve Fenerbahçe tarafından gösterilen ilgi herkesi çok memnun etti. Hatta sosyal medyada başarılı forvetin eşi ve çocuklarının Fenerbahçe paylaşımları, oğlunun hep forma ile pozlar vermesi taraftarları da sevindirdi. Öte yandan Fenerbahçe’de de Dzeko’nun yaklaşımı ve kulübe gösterdiği saygı tam not aldı. Dünyaca ünlü yıldızın hem imza törenindeki olumlu tavrı hem de insanlara olan saygısı yüzleri güldürdü.

GUSTAVO HENRİQUE BİLMECESİ

Geçtiğimiz sezon Flamengo’dan satın alma opsiyonuyla kiralanan Gustavo Henrique, kadroda düşünülmüyor. Performansıyla tam not alamayan 30 yaşındaki futbolcu için kulüp aranacak. Sarı-lacivertliler, yeni sezon öncesi Brezilyalı futbolcunun menajeriyle bir görüşme yaparak, yolların ayrılması için çaba harcayacak. Tecrübeli stoperin bonservisiyle ayrılmasa bile kiralık yoluyla başka takıma gönderilmesi gündemde. Gustavo Henrique’nin de forma giyebileceği bir takımda oynamayı istediği kaydedildi.

Haberin Devamı

ADIM ADIM BECAO

Transfer döneminin hızlı takımlarından Fenerbahçe, Ryan Kent ve Edin Dzeko hamlelerinden sonra yeni bir takviyeye daha hazırlanıyor.

Kim Min Jae sonrası defans hattında istediği verimi bulamayan sarılacivertliler, Rodrigo Becao hamlesiyle bu eksiği kapatmayı hedefliyor. İtalya’nın Udinese kulübüyle sözleşmesi Haziran 2024’te sona erecek olan Becao, Fenerbahçe’de oynamaya sıcak bakıyor. Udinese’nin kontrat yenileme önerisini kabul etmeyen 27 yaşındaki stoper, kariyerinde yeni bir adım atmak istiyor. Fenerbahçe’den gelen teklifi değerlendirmek istediğini açıkça ortaya koyan Brezilyalı futbolcu için görüşmeler olumlu yönde seyrediyor. Fenerbahçe’nin bu transfer için 8 milyon euroya kadar bütçe hazırladığı ifade ediliyor. Transferin önümüzdeki hafta içerisinde netleşmesi hedefleniyor.

Hatta Becao’nun yeni sezon hazırlıklarına yetiştirilmesi planlanıyor. Geçen sezon da Kim Min Jae ayrıldıktan sonra gündeme gelen ancak transferi gerçekleşemeyen Brezilyalı yıldızın bu kez sarı-lacivertli formaya yakın olduğu bildirildi. Eğer Becao transferi gerçekleşirse Fenerbahçe’de mevcut kadroda stoper sayısı 5’e çıkacak. Kadroda şu anda Samet, Serdar Aziz, Szalai ve Luan Peres bulunuyor.

ÖZEL | Fenerbahçe yeni stoperini buldu İşte yıldız oyuncu için ayrılan bütçe

5 SENEDİR AVRUPA’DA

Fenerbahçe’nin transfer listesinde üst sıralarında yer alan Rodrigo Becao, 2018 yılından beri Avrupa’da forma giyiyor. 2018-19 sezonunda ülkesi Brezilya’nın Bahia takımından Rusya’nın CSKA Moskova ekibine kiralık olarak transfer edilen Becao, 39 resmi maçta oynadı. 2019-20 sezonunda ise İtalya’nın Udinese takımına 1.6 milyon euro bedelle gelen Brezilyalı stoper bugüne değin Serie A temsilcisiyle 150 maça çıktı.

PERES’LE YAN YANA

Sarı-lacivertlilerde yeni sezonda savunma ikilisinin Becao-Luan Peres olması bekleniyor. Teknik direktörlük koltuğuna yakın olan İsmail Kartal’ın 4’lü diziliş tercihinde Brezilyalı yıldızlarında savunmada görevi alacağı düşünülüyor. Geçtiğimi sezon 7 ay sakatlık nedeniyle formasından uzak kalan ancak son haftalarda başarılı performansıyla tam not alan Peres’in vatandaşı Becao ile beraber tandemde yer alacağı bildiriliyor.

ÖZEL | Fenerbahçe yeni stoperini buldu İşte yıldız oyuncu için ayrılan bütçe

Yazarlar