Şampiyonlar Ligi ÖZEL | Jacob Neestrup'tan Galatasaray'a olay sözler! 'Niye yenemiyorlar diye düşünsün'

ÖZEL | Jacob Neestrup'tan Galatasaray'a olay sözler! 'Niye yenemiyorlar diye düşünsün'

14.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kopenhag Teknik Direktörü Jacob Neestrup, Milliyet’e özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray’ın kendilerini küçük gördüğünü savunan 35 yaşındaki çalıştırıcı, “Şimdi bizi neden yenemiyorlar diye düşünsünler. Türk medyası rakipten kimi istediğimi sormuştu. Şimdi ben soruyorum, Kopenhag’dan kimi alırsınız!” dedi.

ÖZEL | Jacob Neestruptan Galatasaraya olay sözler Niye yenemiyorlar diye düşünsün

Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda kendi sahasında Galatasaray’ı 1-0 yenen ve tarihinde ikinci kez son 16’ya adını yazdıran FC Kopenhag’ın Teknik Direktörü Jacob Neestrup altı maç sonunda grubun en iyi ikinci takım olduklarını herkese gösterdiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Milliyet’e özel açıklamalarda bulunan Neestrup, kuralar çekildiğinde Galatasaray ve Türk medyasının kendilerini küçük görerek önemsemediğini savundu. 35 yaşındaki başarılı çalıştırıcı, grupta İstanbul’da Galatasaray’a karşı oynadıkları maçın ilk 15 dakikası ve kendi sahalarında Manchester United ile yaptıkları karşılaşmanın ilk 20 dakikası haricinde iyi performans sergilediklerinin altını çizdi.

Galatasaray başta olmak üzere tüm takımlara saygı duyduğunu vurgulayan Neestrup, “Kopenhag’ı küçük gören rakibimiz Galatasaray şimdi gitsin bizi niye yenemiyorlar diye düşünsün. Açık konuşmak gerekirse onların bu tutumu bizim için avantaj oldu” dedi.

Danimarkalı teknik adam daha önce kendisine Türk medyası tarafından, “Galatasaray’dan kimi alırsın” diye sorulduğunu da hatırlatarak, “Şimdi de ben onlara sorayım; Kopenhag’dan kimi alırsınız!” diye konuştu.

Haberin Devamı

Jacob Neestrup, Parken Stadı’nda kendi seyircileri önünde Galatasaray’ın yıldızlarını durdurmayı başararak rahat oynama alanı vermediklerine vurgu yaptı.

Genç teknik adam, “Kuraların çekildiği ilk andan itibaren gruptan çıkacağımıza inanıyorduk. Büyük takımlara karşı sürpriz yapabileceğimizi biliyorduk ve bunu başardık” ifadelerini kullandı.

CORNELIUS'TAN TEKLİF YANITI

Kopenhag’da top koşturan Trabzonspor’un eski golcüsü Andreas Cornelius, Galatasaray’ı yendikleri maçın ardından Milliyet’in sorularını yanıtladı. Deneyimli golcü, Türk takımlarının Avrupa’ya çıktıklarında rakiplerine boş alanlar verirken zaman zaman disiplinden koptuklarına vurgu yaptı.

Danimarkalı ünlü golcü, “Avrupa kupalarında maçlar yüksek tempoda oynanıyor. Fakat Türk takımları genel olarak disiplinsiz oyun anlayışıyla taktik olarak çok fazla boş alan bırakıyorlar. Futbolcular, Avrupa maçlarında yeterince disiplinli değiller” dedi.

Galatasaray ve Manchester United’ı geride bırakarak Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Cornelius, “Yeni hedefimiz çeyrek final oynamak” diye konuştu. Tecrübeli oyuncu, “Türkiye’den teklif alırsan geri dönmeyi düşünür müsün” sorumuza ise “Futbol dünyası o kadar hızlı dönüyor ki bunu inkar edemem. Teklif olması durumunda birçok faktör rol oynuyor” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Yazarlar