İtalya Serie A Prandelli'nin yerine Conte! Yıllık 4 milyon euro'ya...

Prandelli'nin yerine Conte! Yıllık 4 milyon euro'ya...

14.08.2014 - 15:40 | Son Güncellenme:

Antonio Conte, İtalya Milli Takımı ile yıllık 4 milyon euroya anlaştı. Eski hoca Prandelli net 1.7 milyon kazanıyordu.

Prandellinin yerine Conte Yıllık 4 milyon euroya...

İtalya Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü belli oldu. İtalya Futbol Federasyonu ile eski Juventus çalıştırıcısı Antonio Conte arasındaki görüşmelerin sonuç verdiği ve deneyimli hocanın Maviler'in yeni hocası olduğu belirtildi. Uzun bir süre bu koltuğun favorisi olarak Roberto Mancini gösterilmiş, Zaccheroni ve Guidolin de diğer adaylar arasında dile getirilmişti.

İtalya Futbol Federasyonu ile yeni teknik adam arasında yapılan anlaşmaya göre Antonio Conte'nin yıllık net 3.5 milyon euro alacağı, bu miktarın sponsorlarla birlikte 4 milyon euroya çıkacağı belirtildi. Conte böylece yıllık net 1.7 milyon euro kazanan Prandelli'nin iki katından daha büyük bir ücrete anlaşmış oldu.

Conte ayrıca şu an dünyada en çok kazanan üçüncü milli takım hocası oldu. İlk sırada Rusya Milli takımını çalıştıran bir diğer İtalyan Fabio Capello yer alırken (9 milyon euro), ikincilik 4.5 milyon euro ile İngiltere hocası Roy Hodgson'da bulundu. Conte bu anlaşmayla Dunga, Löw, Del Bosque, Deschamp ve Klinsman gibi önemli isimleri ise geride bıraktı.