Skorer Pro-lisans krizi

Pro-lisans krizi

22.12.2010 - 01:29 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de görev yapan teknik direktörlerin, Antalya'da 23 Aralık-5 Ocak arasında düzenlenecek, UEFA'ya da bildirilen pro-lisans kursuna katılmak zorunda olmaları büyük sıkıntıya yol açtı

Pro-lisans krizi

Futbol Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen pro-lisans teknik adam kursu isyana yol açtı. Geçen yıl programlanan ve UEFA'ya bildirilen kursun, 23 Aralık-5 Ocak tarihleri arasında Antalya'da yapılacak olması, çoğu Süper Lig'de görevli hocanın 13 gün boyunca takımlarından ayrı kalmalarına yol açacak.
Aralarında Fenerbahçe, Trabzonspor, Bursaspor, Gaziantepspor, Konyaspor, Manisaspor, Bucaspor, Karabükspor, Büyükşehir Belediyespor, Antalyaspor, Sivasspor teknik sorumlularının da bulunduğu 19 kursiyer, devre arası hazırlık kampı ve transfer çalışmalarının yapıldığı söz konusu dönemde ders görmek zorunda kalacaklar.
Aykut Kocaman, Ünal Karaman, Ertuğrul Sağlam, Tolunay Kafkas, Ziya Doğan, Hikmet Karaman, Samet Aybaba, Yücel İdiz, Abdullah Avcı, Mehmet Özdilek, Rıza Çalımbay gibi isimlerin yanı sıra Nurullah Sağlam, Levent Eriş, Rıdvan Dilmen, Erdoğan Arıca, Güvenç Kurtar ve Giray Bulak'ın da katılması gereken seminerin zamanlaması krize yol açarken, Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal'ın soruna çözüm bulmaya çalıştığı bildirildi.
Adı geçen kulüplerde de büyük huzursuzluk yaratan seminer için UEFA'nın iki gözlemci göndereceği ve ertelenmesinin mümkün olmadığı bildirilirken, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in de krizin çözülmesi için devreye gireceği ifade edildi.
UEFA lisans talimatına göre kursa katılmaları zorunlu olan teknik adamlar formül bulunmadığı takdirde, ikinci yarı hazırlıklarının ve transferin en yoğun olduğu süreçte futbolcularıyla birlikte olamayacaklar. Kurs planlamasının geçen yıl eğitimden sorumlu Kamuran Yavuz tarafından yapıldığı, ancak lig programının dikkate alınmamasının tepkilere yol açtığı kaydedildi.
Bilindiği gibi sezon öncesi düzenlenen pro-lisans kursu sırasında da Ersun Yanal'ın ders vermesi kursiyerlerin tepkisine neden olmuş, ancak tecrübeli teknik adam iki saatlik bir süreyle de olsa görev yapmıştı.
Antalya'daki kursa Beşiktaş, Galatasaray, Ankaragücü, Kayserispor, Gençlerbirliği ve Eskişehirspor teknik direktörlerinin katılmayacağı kaydedildi. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural’ın pro-lisansı bulunuyor.

Yazarlar