Diğer Rapor gelmeden ödül verilmedi!

Rapor gelmeden ödül verilmedi!

22.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Doping yaptıkları gerekçesiyle ödüllerini geri istediği sporcularla davalık olan Spor Bakanlığı bu kez temkinli davrandı. Rio’da dereceye girenler için ‘doping yapmamıştır’ yazısını bekledi.

Rapor gelmeden ödül verilmedi

Rio Olimpiyatları ve Rio Paralimpik Oyunları’nda madalya kazanan sporcuların ödülleri, Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC)’den gelen doping yoktur yazısı üzerine verilecek.

Haberin Devamı

Birçok şampiyonada rapor gelmeden sporculara para yatıran spor bakanlığı, bu paraları sporculardan geri almak için dava açmıştı. Son olarak 2012 Londra Olimpiyatlarında madalya kazanan ancak daha sonra dopingli oldukları ortaya çıkan, Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut’un banka hesaplarına yatırılan ödülleri Bakanlık tarafından geri alınamamıştı. Yaşanan gelişmeler üzerine, Spor Bakanlığı bu sefer dikkatli davrandı.

Madalya kazanarak ödül elde eden toplam 23 sporcunun, dopingli olmadığı yazısı geldi. Sporculara toplam 8 Bin 300 altın dağıtılacak. En fazla ödülü ise altın madalya kazanan milli güreşçimiz Taha Akgül (1000) alacak.

Yazarlar