Futbol Rıza Çalımbay'dan Fatih Terim örneği! Beşiktaş'a Fernando Santos sitemi

Rıza Çalımbay'dan Fatih Terim örneği! Beşiktaş'a Fernando Santos sitemi

13.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'tan ayrılan Rıza Çalımbay, siyah-beyazlılarda bazı isimlere teşekkür etmeden kulübe veda ettiğini açıkladı. 60 yaşındaki teknik direktör, Fatih Terim'in Galatasaray kariyerini örnek gösterdi.

Rıza Çalımbaydan Fatih Terim örneği Beşiktaşa Fernando Santos sitemi

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Rıza Çalımbay, siyah-beyazlıların Fernando Santos ile anlaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Basına sitem eden Rıza Çalımbay, "Bir şeye uyuz oluyorum. 'Antrenör kovuldu' deniyor. Ya kardeşim antrenör niye kovulsun? Yollar ayrıldı demek gerekiyor. Bu yakışmıyor basına. Bu lafı hiç sevmiyorum" dedi.

Kulüplere antrenör sınırı getirilmesi gerektiğini belirten Rıza Çalımbay, A Spor'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Antrenörlere iki takım çalıştırma hakkı veriliyor bir senede. Doğru değil. O zaman kulüplere de sınırlama getireceksin."

Bu sezon takım çalıştırmak istediğini dile getiren tecrübeli teknik direktör, "Ben çalışmak istiyorum kesinlikle. Çok uzun süre çalışmadığım dönem oldu mu, hatırlamıyorum. İlla olacak diye bir şey yok. İstediğin zaman istediğin yeri bulamayabilirsin. Bazen dinlenmek gerekiyor çünkü çok stresli bir iş yapıyor. Ben işimi çok seviyorum ama futbolculuğu tercih ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Futboldaki hataların faturasının teknik direktörlere kesildiğini vurgulayan Rıza Çalımbay, "Biz çalıştırıyoruz, sahaya getiriyoruz; futbolcu arkadaşlarımızı bazen sahaya yansıtamıyorlar bunu. O hatalar da direkt olarak size yansıyor" açıklamasını yaptı.

Türkiye'de teknik direktörlere sabır gösterilmediğini dile getiren tecrübeli teknik direktör, "Türkiye'de sabretmiyorlar. Antrenörün bir yere kadar şeyi var. Sivas'ta 7 sene çalıştım ben, başkanla ağabey-kardeş gibiydik. Kötü günlerimizi de kenetlenerek atlattık. Benim gördüğüm; bazı yönetici arkadaşlarımız, başkanlarımız, taraftarlarımız sabredemiyor" dedi.

Beşiktaş yönetimine Fatih Terim örneği üzerinden sitem eden Rıza Çalımbay, "Fatih Terim, Fenerbahçe'ye 4-0 yenilmişti Galatasaray'ın başındayken. Herkes gidecek derken Faruk Süren takımda tuttu, sonra Avrupa şampiyonluğu geldi. Sabredilse bizden bir Fatih Terim çıkar antrenör olarak. Ben yeni yönetimle 3 maça çıktım Beşiktaş'ta" diye konuştu.

Beşiktaş'a dargın olmadığını belirten Rıza Çalımbay, "Ben Beşiktaş'a dargın falan değilim. Beşiktaşlıyım diye oraya gittim. 'İhtiyacımız var' dediler, ben de taşın altına elimi koydum. Benden bir şey istediler, yaptığım şekilde de bıraktım. Futbolcuma, taraftara teşekkür ettim. Tabii ki bazı arkadaşlara teşekkür etmedim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sivasspor'dan Brentford'a imza atan Yunus Emre Konak ilgili konuşan 60 yaşındaki teknik direktör, "Yunus Emre Konak'ı hep hazırlık kamplarımıza aldık. Çok disiplinli va atletiktir. Çok daha başarılı olacağına inanıyorum. Göreceksiniz orada daha da gelişecek ve milli takıma çok katkı verecek" dedi.

Semih Kılıçsoy'un performansı hakkında değerlendirmede bulunan Rıza Çalımbay, "Semih ve Mustafa, geleceğin en iyilerinden olacak. Terzi de aynı şekilde. Semih'i biliyorduk zaten de Mustafa'yı bana Mehmet Ekşi söyledi ve hemen kadroya aldım" diye konuştu.

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra herhangi bir takımla görüşmediğini belirten Rıza Çalımbay, "Herhangi bir takımla görüşme yapmadım. Konyaspor söylentileri vardı ama benim kimseyle bir görüşmem olmadı. Olursa söylerim zaten" dedi.

Yeni yabancı kuralı hakkında gelen soruya Rıza Çalımbay, "Bence iyi. Yavaş yavaş düşmeli. Şans bulamayan isimlere şans gelecek, onlar da değerlendirecek" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Fernando Santos tercihi hakkında konuşan Rıza Çalımbay, "Biz değerlerimize sahip çıkamıyoruz. Her camiada oluyor bu. İngiltere'ye bakın, 70-75 yaşında adamlar çalışıyor. Biz buraya o yaşta antrenörleri getiriyoruz. Geçen sene Fenerbahçe yaptı, bu sene Beşiktaş yaptı. Demek ki çalışılabiliyor. Kendine güveniyorsa çalışacak tabii" değerlendirmesinde bulundu.

Hakem performansı hakkında değerlendirmede bulunan Rıza Çalımbay, "Hakemlerin kötü niyetle karar verdiklerini düşünmüyorum. Hatalar oluyor tabii ancak bizim ülkemizde hakemlere çok baskı var. Yalnız bu VAR işini biraz düzeltmek gerekiyor. VAR geldikten sonra hatalar azalmalı" dedi.

Süper Lig'de bu sezonun favorisinin Fenerbahçe olduğunu belirten Rıza Çalımbay, "Fenerbahçe ile geçen sezon oynadığımız her maçta farklı kadro ile çıkıyorlardı. Bu sene her oyuncudan çok katkı alıyorlar. Bana göre şampiyonluk için en büyük favori onlar" açıklamasını yaptı.

Galatasaray'ı çok sevdiğini dile getiren Rıza Çalımbay şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Geçen sezon Galatasaray maçında nizami bir golümüz verilmedi. Benim kötü bir niyetim olamaz, Dursun Özbek'i çok severim. Bariz bir gol, neden verilmediğini kimse anlamadı. Galatasaray'ı ben niye karşıma alayım? Ben Galatasaray'ı çok severim. Bir Anadolu kulübü için o gol çok önemli. Maalesef Galatasaraylı arkadaşlar yanlış anlıyorlar. Öyle anlaşılıyorsa ben özür dilerim."

İran Milli Takımı'ndan teklif aldığını belirten Rıza Çalımbay, "Denizlispor'dayken yurt dışından isteyenler vardı beni. Şartlar uymadı, olmadı. Lugano istemişti beni, o zamanlar ikinci ligdeyken. O da olacak gibiydi olmadı. Daha 3 gün önce İran'dan teklif aldım" diye konuştu.

Rıza Çalımbay, Fatih Terim'le aralarında geçen bir diyaloğu da anlattı:

"Fatih Terim, Milan'dan Türkiye'ye döndüğünde 'Niye geri döndün ki hocam?' demiştim. Oralarda kalsaydı, Türk teknik direktörlerin de önü açılabilirdi."

Yazarlar