Dünyadan Futbol Roberto Firmino bombası! Suudi Arabistan'a vedaya hazırlanıyor

Roberto Firmino bombası! Suudi Arabistan'a vedaya hazırlanıyor

30.12.2023 - 21:13 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan ekiplerinden Al Ahli'de forma giyen Roberto Firmino'ya Türkiye'den kulüplerin ilgi gösterdiği iddia edildi. Brezilyalı santrforun, Suudi Arabistan'dan ayrılmaya hazırlandığı aktarıldı.

Roberto Firmino bombası Suudi Arabistana vedaya hazırlanıyor

Liverpool'dan ayrıldıktan sonra Suudi Arabistan temsilcisi Al Ahli'ye transfer olan Roberto Firmino, umduğunu bulamadı. Adaptasyon problemi yaşayan 32 yaşındaki forvetin ara transfer döneminde Al Ahli'den ayrılmak istediği belirtildi.

Haberin Devamı

Roberto Firmino'ya Premier Lig ve Bundesliga'dan talipler olduğu öğrenilirken çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İngiliz basınından Talk Sport'un haberine göre; 32 yaşındaki forvet için Premier Lig'den Sheffield United harekete geçti.

Brezilyalı santrfor için Türkiye'den 2 kulübün daha ilgi gösterdiği kaydedildi. Al Ahli'den ayrılması beklenen Roberto Firmino için Suudi Arabistan'dan Al Shabab, Al Fateh ve Al Ettifaq'ın da devrede olduğu aktarıldı. Brezilyalı forvetin kulübü Al Ahli'nin Hoffenheim'a kiralanmasına sıcak baktığı kaydedildi.

Roberto Firmino, sezon başında imza attığı Al Ahli'de 19 maçta forma şansı buldu. 32 yaşındaki forvet bu karşılaşmalarda 3 gol sevinci yaşadı. Brezilyalı santrfor aynı süreçte 3 asist üretti.

Haberin Devamı

Roberto Firmino'nun Al Ahli ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. 32 yaşındaki santrforun güncel piyasa değeri 10 milyon euro.

Figueirense altyapısında futbola başlayan Roberto Firmino daha sonra Tombense, Hoffenheim ve Liverpool formaları giydi. Brezilya Milli Takımı'nda 55 maçta şans bulan 32 yaşındaki forvet, 17 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Roberto Firmino daha önce şu başarılara imza attı:

1 - Copa America şampiyonluğu
1 - UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu
1 - UEFA Süper Kupası şampiyonluğu
1 - FIFA Kulüpler Şampiyonası şampiyonluğu
1 - İngiltere Premier Lig şampiyonluğu
1 - İngiltere Kupası şampiyonluğu
1 - İngiltere Süper Kupası şampiyonluğu
1 - İngiltere Lig Kupası şampiyonluğu

Yazarlar