Futbol Robinho evinde yakalanarak tutuklandı! Mahkeme suçlu buldu

Robinho evinde yakalanarak tutuklandı! Mahkeme suçlu buldu

22.03.2024 - 09:46 | Son Güncellenme:

Brezilya futbolcu Robinho'nun cinsel saldırı nedeniyle hapis cezası aldı. Robinho, Brezilya'nın Santos kentindeki evinde yakalanarak tutuklandı.

Robinho evinde yakalanarak tutuklandı Mahkeme suçlu buldu

Süper Lig'de de forma giyen Brezilyalı eski futbolcu Robinho, cinsel taciz suçlamasıyla ülkesinde yargılandı. Dava sonucunda Robinho'nun 9 yıl hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı. Robinho, Brezilya'nın Santos kentindeki evinde yakalanarak tutuklandı.

Haberin Devamı

Brezilya Yüksek Adalet Mahkemesi, Robinho'nun 2013 yılında işlediği cinsel saldırı suçunun cezasını Brezilya'da çekmesi gerektiğine karar verdi. Robinho, Ocak 2022'de de bir gece kulübündeki toplu cinsel tacizden suçlu bulunduğu ve yasaların ağırlı yüzünden Brezilya'ya dönme kararı almıştı. Robinho'nun suçlu iadesi anlaşması olmaması nedeniyle Brezilya'ya dönme kararı aldığı öğrenilmişti.

NELER OLMUŞTU?
Brezilya milli takımında da 100 kez forma giymiş olan Robinho, suçu işlediği tarihte İtalya'nın AC Milan takımında oynuyordu.

2010-2014’te Milan’da oynayan Robinho, Ocak 2013’te bir grup arkadaşıyla birlikte 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırı ve toplu tecavüzle suçlanmıştı. Tam adı Robson de Souza olan futbolcu ve arkadaşı Ricardo Falco 2017’de suçlu bulunurken diğer saldırganların kimliği belirlenememişti.

Haberin Devamı

Robinho, İtalya’da hakkında açılan dava süreci devam ederken 2018-2020 yılları arasında Türkiye’de Sivasspor ve Başakşehir kadrolarında yer almıştı.

2020’de ise futbola başladığı Brezilya’nın Santos kulübüne geri dönen futbolcu, cinsel saldırı davasından aldığı mahkumiyet nedeniyle takımdan uzaklaştırılmıştı.

Toplu tecavüzden mahkumiyetinin 2022'de İtalyan Yüksek Mahkemesi'nce de onaylanmasının ardından İtalyan yargıçlar Robinho hakkında uluslararası yakalama kararı çıkarmıştı.

Eski futbolcu, ceza almasına neden olan olayın "karşılıklı rızaya" dayalı olduğunu iddia ediyor.

Yazarlar