İtalya Serie A Ronaldo, Filistin'e Ramazan yardımı yapmamış

Ronaldo, Filistin'e Ramazan yardımı yapmamış

29.05.2019 - 19:10 | Son Güncellenme:

Juventus'un Portekizli yıldızının, Ramazan için Filistinliler'e 1.5 milyon dolar bağış yaptığı ileri sürülmüştü. Fransız Haber Ajansı (AFP), Ronaldo'nun yönetim ofisinden bilgi alarak, Juventuslu oyuncuyla ilgili söylenilenlerin doğru olmadığını ortaya çıkardı.

Ronaldo, Filistine Ramazan yardımı yapmamış

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo'nun Filistin'e yaptığı öne sürülen bağışın gerçek olmadığı ortaya çıktı. Yıldız futbolcunun Ramazan vesilesiyle Filistinlilere 1.5 milyon dolar bağışta bulunduğu belirtilerek, bu hareketiyle gönülleri kazandığı ifade edilmişti.

Fransız Haber Ajansı (AFP) konunun peşine düştü ve olayın doğruluğunu araştırdı. Cristiano Ronaldo'nun yönetim ofisinden bilgi alarak, Juventuslu oyuncuyla ilgili söylenilenlerin doğru olmadığını ortaya çıkardı.

'Diğerleri gibi bu da yalan'

Konuyla ilgili haberini 'Ronaldo Ramazan için Gazze'deki Filistinlilere 1.5 milyon dolar bağışlamadı' başlığıyla servis eden AFP, futbolcunun şirketinden yapılan açıklamada "Bu haber yalan, tıpkı Ronaldo ile ilgili diğer bir çok haberin olduğu gibi" denildiğini aktardı.

Haberin Devamı

Arapça Facebook paylaşımlarından çıktı

AFP'nin bulgularına göre Cristiano Ronaldo'nun gerçekleştirdiği öne sürülen bağış ile ilgili doğru olmayan bilginin kaynağı, Arapça içerikleri olan bazı Facebook paylaşımları oldu. Bu içeriklerin sosyal medyada Fransızca ve İspanyolca'ya çevrilmesiyle olay büyüdü, bazı haber sitelerinin de kaynağını sorgulamadan haberleştirmesiyle, doğruymuş gibi yayıldı.