Futbol 'Ronaldo'yu Real Madrid'e transfer etmeleri hataydı'

'Ronaldo'yu Real Madrid'e transfer etmeleri hataydı'

26.09.2022 - 11:18 | Son Güncellenme:

Real Madrid'de gelişi büyük yankı uyandıran Brezilyalı Ronaldo ile ilgili teknik direktör Fabio Capello açıklamalarda bulundu. Öte yandan

Ronaldoyu Real Madride transfer etmeleri hataydı

Fabio Capello, o dönem için Inter'den Real Madrid'e 45 milyon Euro karşılığında transfer edilen Ronaldo Nazario hakkında konuştu.

Haberin Devamı

Teknik adam Dello Sport Festival'daki açıklamasında; "Real Madrid teknik direktörlüğü büyük bir sorumluluktur. İkinci dönemimde Ronaldo'yu göndermeye ve onun yerine takıma kazanma ruhu getiren Cassano'yu tutma kararı almıştık. O günkü kararım için hala gururluyum." dedi.

"RONALDO'YU TRANSFER ETMELERİ HATAYDI"
Capello sözlerinin devamında; "Silvio Berlusconi'nin bana Ronaldo'nun durumunu sorduğunu hatırlıyorum. Berlusconi'ye onun antrenman bile yapmadığını, aklının fikrinin sadece kadınlar ve partilerde olduğunu söyledim. Onu transfer etmenin hata olacağını söyledim. Bir sonraki gün gazetede Milan'ın Ronaldo'yu transfer ettiği haberini okudum. Gerçekten komikti." açıklamasında bulundu.

Ronaldo Nazario, 2007 yılında Milan'a 7.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştu.

Haberin Devamı

KAKA'DAN MADRID İTİRAFI
Real Madrid'in eski yıldızı Kaka, İspanyol Marca gazetesine açıklamalarda bulundu. Milan'dan 2009 yılında Real Madrid'e 67 milyon Euro karşılığında transfer olan ancak beklentilerin uzağında kalan Kaka o dönemle ilgili şunları söyledi, "Biraz garip gelebilir ama Real Madrid'deki en iyi günüm, oradan ayrıldığımın kesinleştiği gündü. Florentino Perez'le konuştuğumda bana elimden gelen her şeyi yaptığımı ve harika bir profesyonel olduğumu söyledi. Sakatlıklar ve bazı olaylar beni etkiledi. Real Madrid ve Jose Mourinho hakkında asla kötü konuşmam."

Ronaldoyu Real Madride transfer etmeleri hataydı

UEFA Uluslar Ligi'nin Güney Amerika ülkelerinin Avrupa'daki ülkelerle maç yapmasını zorlaştırdığını ifade eden Kaka, "Avrupa futbolu çok iyi durumda. Artık bir dezavantajımız var, UEFA Uluslar Ligi. Bu turnuvanın doğuşuyla Avrupa'daki takımlarla hazırlık maçı yapma şansımız azaldı ve mevcut durum rekabetin gelişmesini etkiliyor. Ancak hem Arjantin hem de Brezilya Dünya Kupası'na çok iyi bir şekilde geliyor. Dünya Kupası'nı kazanmak için şansları var." açıklamasında bulundu.

NEYMAR AÇIKLAMASI
Brezilya Milli Takımı'nın 2022 Dünya Kupası'na bir önceki turnuvaya göre daha iyi bir kadroyla gideceğini söyleyen Kaka, "Neymar, 2022 Dünya Kupası'nda Brezilya Milli Takımı'nın lideri olacak. Onun yanında Vinicius gibi oyuncuların da olması çok önemli. 2018'de de Neymar kahramandı ama şimdi yanında çok iyi genç oyuncular var. Bu da Neymar'ın üstündeki baskıyı biraz kaldırıyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TEKNİK DİREKTÖR OLARAK DÖNECEK
2017 yılı sonunda MLS takımlarından Orlando'dan ayrılarak emekli olmuştu. Efsane Brezilyalı oyuncu, yeşil sahalara teknik direktör olarak dönmeyi planlıyor.

40 yaşındaki emekli futbolcu açıklamasında; "4. spor yönetimi eğitimimi de bitirdim. Bu teknik direktörlüğe hazırlık aşamasını bu sene tamamen bitireceğim. Gelecek yıl ne olacağını göreceğiz. Şimdi sadece Dünya Kupası'nı izlemeyi ve öğrenmeye devam etmeyi planlıyorum." dedi.

Kaka. futbolculuk kariyeri boyunca 529 maça çıktı. Brezilyalı on numara bu maçlarda takımlarına 161 gol ve 146 asistlik katkı sağladı.

Yazarlar