Galatasaray Saha kavgası

Saha kavgası

19.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Osmanlı Stadı'nda idman yapamadıklarını söyledi, Osmanlıspor Kurucu Başkanı Ahmet Gökçek karşılık verdi.

Saha kavgası

Galatasaray Teknik Direktörü, Osmanlıspor’dan antrenman yapmak, zemini görmek ve alışmak için stadı istediklerini ancak reddedildiğini söyledi. Kurucu başkan Ahmet Gökçek, Riekerink’in stada gelerek yarım saat inceleme yaptığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Osmanlıspor ile Galatasaray’ın 2-2’lik beraberliğinin ardından saha ve zemin tartışması ortaya çıktı.

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, “Bu saha şartları olağandışı... O yüzden biz Osmanlıspor’dan bir gün önce gelip antrenman yapmayı talep ettik. Ama bu kabul görmedi. Yerden ısıtma olmadığı için çoğu arkadaşımız ayakkabısını değiştirmek zorunda kaldı. Bu sahada oynamak tamamen mücadelenin ruhuna aykırı” diyerek tepki gösterdi.

Başkent ekibinin kurucu başkanı Ahmet Gökçek ise, “Riekerink dün (önceki gün) stada geldi, yarım saat inceleme yaptı. Sakın sonuca bahane bulmasınlar” ifadesini kullandı. Gökçek ayrıca, “Hangisi büyük takım karar versinler! İlk yarıdaki çalınmayan penaltıyı da kimse unutmasın” diye konuştu.

Haberin Devamı

Muslera’nın hem maçın başında, hem de maçın sonunda mükemmel kurtarışlar yaptığını söyleyen Riekerink, “Uzun toplarla iyi oynayan rakibimiz vardı. İkinci toplarda sezgimizin iyi olması gerekiyordu. Ama bu oynanan futbol tarzı bizim tarzımızın dışında bir oyundu. Bu zor şartlarda maçı bırakmadığı için oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Riekerink’in 1 puana sevindiği yönündeki ifadeler üzerine, “85. dakikadan sonra skor neydi hatırlıyor musunuz? 2-1. İkinci yarı kaç tane şans yakaladık hatırlıyor musun? Birkaç tane... Kesinlikle her zaman kazanmak isteyen bir teknik direktörüm ve kaybetmeye tahammülüm yok. Bu hava şartlarında alınabilecek maksimum puanı aldık” dedi.