Voleybol Şampiyon VakıfBank'ta 6 ayrılık birden! Japonya yolcusu

Şampiyon VakıfBank'ta 6 ayrılık birden! Japonya yolcusu

23.05.2023 - 12:13 | Son Güncellenme:

CEV Şampiyonlar Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan ve tarihinde bunu 6. kez başaran VakıfBank'ta ayrılık rüzgarları yaşanacak. Kupa töreninde oyuncular gözyaşlarını tutamazken ayrılacak isimler ve takımları belli oldu.

Şampiyon VakıfBankta 6 ayrılık birden Japonya yolcusu

Avrupa kadın voleybolunda kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyon olan CEV Şampiyonlar Ligi'nde 62. sezonun şampiyonu, İtalya'nın Torino kentinde yapılan Süper Final maçında belirlendi.

Haberin Devamı

Organizasyon tarihinde iki Türk takımının ilk kez finalde karşılaştığı müsabakada VakıfBank, Eczacıbaşı Dynavit'i 27-25, 25-17, 23-25, 25-17 setlerle 3-1 yendi.

Sarı-siyahlı ekip, 9. kez finalde mücadele ettiği finalde 6. kez mutlu sona ulaştı.

KUPA 8. KEZ TÜRKİYE'DE
Türk takımları, Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde 8. kez şampiyonluğa ulaştı.

Son yıllarda yapılan yatırımların meyvesini alan kadın voleybolu, 2011'den bu yana 8. Şampiyonlar Ligi kupasını elde etti.

İlk olarak 2011 sezonunda VakıfBank'ın aldığı Şampiyonlar Ligi kupası, sonrasında 6 kez daha Türk takımlarının müzesine girdi. Bu süreçte VakıfBank, 6 kez kupayı alarak en fazla şampiyonluk kazanan Türk ekip oldu. Birer kez de Fenerbahçe ile Eczacıbaşı bu organizasyonda şampiyonluğa ulaştı.

Haberin Devamı

VakıfBank, 2011, 2013, 2017, 2018 ve 2022'de, Fenerbahçe 2012, Eczacıbaşı ise 2015'te kupayı kaldırma sevincini yaşadı.

Şampiyon VakıfBankta 6 ayrılık birden Japonya yolcusu

VAKIFBANK'TA 6 AYRILIK BİRDEN
Sarı-siyahlı ekipte dün kupa seramonisi yapıldı. Törende neredeyse tüm oyuncular, genel menajer Neslihan Demir gözyaşlarını tutmakta zorlandı. Şampiyonluk sonrasında takımdan birçok kişi gelecek sezon başka takımlarda mücadele edecek.

VakıfBank'ın sezon başında transfer ettiği İtalyan yıldız Paola Egonu, gelecek sezon ülkesinde mücadele edecek. Egonu'nun Vero Volley Monza'da forma giymesi bekleniyor. Diğer isimler Kara Bajema, Nika Daalderop'un İtalya'da kariyerlerine devam edecek. İki yıldızın bu sezon olduğu gibi gelecek sezon da Egonu'nun takım arkadaşı olması yüksek ihtimal.

Şampiyon VakıfBankta 6 ayrılık birden Japonya yolcusu

DERYA JAPONYA YOLCUSU
Milli yıldız Derya Cebecioğlu da takıma veda edecek isimler arasında yer alıyor. Tuğba Şenoğlu'nun ayrılığı Japon kulübü Kurobe AquaFairies, yıldız ismin yerini Derya Cebecioğlu ile dolduracak. 2018-2019 sezonunda VakıfBank A Takım’a yükselen Derya Cebecioğlu, sarı siyahlı formayla 2 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası, 2 Türkiye Ligi, 1 CEV Şampiyonlar Ligi, 1 Kupa Voley ve 1 Şampiyonlar Kupası şampiyonluğu yaşadı. Sistem 9 Yeşilyurt’ta geçirdiği kiralık dönemde ise Derya, 2021 CEV Challenge Kupası’nda şampiyonluğa ulaştı. Milli Takım formasıyla 2021 Avrupa Şampiyonası ve 2021 Milletler Ligi’nde bronz madalya kazanan Derya Cebecioğlu, 2022 Akdeniz Oyunları’nda ise gümüş madalya kazanmıştı.

Haberin Devamı

BUKET MACARİSTAN'A, KÜBRA THY'YE
Macaristan ekibi Vasas, VakıfBank'ın yıldız pasörü Buket Gülübay'ı kadrosuna katacak. 10 senedir kulüpte forma giyen ve 4 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Kübra Akman ise yeni sezonda THY forması giyecek.

Şampiyon VakıfBankta 6 ayrılık birden Japonya yolcusu