Futbol Mert Aydın: Şampiyonlar Ligi, NBA'e benzedi

Mert Aydın: Şampiyonlar Ligi, NBA'e benzedi

14.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi maçlarında kalite çok üst düzeye yükseldi. Bu turnuva giderek daha çok NBA'e benzemeye başladı. Elemeli maçlara geçildikten sonra takımların futbolu da yükseliyor.

Mert Aydın: Şampiyonlar Ligi, NBAe benzedi

Avrupa kupalarında çeyrek final ilk maçları oynandı. Önümüzdeki hafta oynanacak rövanşlarla son 4’e kalacak takımlar belirlenecek...
Özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarında kalite çok üst düzeye yükseldi. Bu turnuva giderek daha çok NBA'e benzemeye başladı. Elemeli maçlara geçildikten sonra takımların futbolu da yükseliyor.
Üç turnuvadaki eşleşmelere bir göz atalım:

REAL MADRİD-MANCHESTER CITY: Son iki sezonun şampiyonları gerçek bir futbol festivali sundu. Birbirinden güzel goller, oyunun temposu ve iki tecrübeli teknik adamın taktik cinlikleri izlenmesi zevkli bir oyun ortaya çıkardı. 3-3’lük skor tabii ki rövanşı evinde oynayacak olan City için avantaj. Ama karşıdaki takımın, bu turnuvanın bölüm sonu canavarı Real olduğunu unutmamak gerek. Deplasman golü kuralının kalkmasıyla rakip sahada gollü beraberliğin anlamı azaldı. Tahminim Manchester City.

ARSENAL-BAYERN MÜNİH: Premier Lig’de liderliğe yükselen Arsenal için Şampiyonlar Ligi ikinci planda mı? Bu genç ve dinamik takıma haksızlık etmeyelim. Hakikaten canla başla mücadele ettiler. Ama karşılarında tabiri caizse yaralı bir aslan vardı. Lig şampiyonluğunu Leverkusen’e veren Bayern için sezonun kurtarıcısı Şampiyonlar Ligi. Kane, bireysel olarak iyi sezon geçirse de lanetini taşımış gibi. Bu turu yaralı aslan Bayern’in geçeceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı



ATLETICO MADRİD-B.DORTMUND: İlginç bir maç izledik. Dortmund ikinci yarıda oyunun içine girmese eşleşmenin heyecanı tamamen bitecekti. O gol her şeyi farklı hale getirdi. Ama şunu unutmamak gerek; bir Simeone takımına karşı rövanşa geride başlamak zor bir meydan okuma. Atletico’nun turu geçeceğini düşünüyorum.

BARCELONA-PSG: Açıkçası Barça herkesi şaşırttı. PSG’nin Luis Enrique ile mutlu olmadığını biliyoruz ama Mbappe’nin oyuna ağırlığını koymasını beklerdik. Ancak Barcelona’nın değerli deplasman galibiyetine rağmen işi zor olacak. Uzatmaya giderse şaşırmayacağım bir eşleşme bu.

BENFICA-MARSİLYA: UEFA Avrupa Liginde Portekiz ekibi, ilk maçı cılız bir avantajla (2-1) kazansa da bence turun favorisi hala.
LEVERKUSEN-WEST HAM: Sezonun flaş ekibi Leverkusen çok önemli bir avantaj elde etti. Xabi Alonso, bu kupayı da istiyor belli ki. West Ham gerçek bir kupa takımı ama Leverkusen net bir şekilde favori.
LIVERPOOL-ATALANTA: Klopp ve öğrencileri gerçek bir şok yaşadılar. Atalanta deplasmanda 3-0 kazandıktan sonra bu turu vermez bence.
MİLAN-ROMA: Mourinho ile yolları ayırdıktan sonra çıkışa geçen Roma değerli bir deplasman galibiyeti aldı. Ancak işleri hala çok kolay değil. Roma avantajlı ama uzatma şaşırtmasın.
OLYMPIAKOS-FENERBAHÇE: Fenerbahçe, Yunanistan’da yaklaşık 60 dakikayı çöpe attı. Ama kalan yarım saatte turun favorisi olduğunu gösterdi. Sabırlı bir oyun ve ilk maçtaki savunma hatalarından uzak kalmak yeterli olacaktır tur için.

Diğer eşleşmeler: Viktoria Plzen-Fiorentina (Favori Fiorentina)
Aston Villa-Lille (Favori Villa)
Brugge-PAOK (Favori Brugge)