Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi'nde Haaland'ın kariyer gecesi! 'Yuh sana Guardiola'

Şampiyonlar Ligi'nde Haaland'ın kariyer gecesi! 'Yuh sana Guardiola'

15.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turunun rövanş maçları bu gece oynanan iki karşılaşma ile devam etti. Manchester City, Leipzig'i 7-0 mağlup ederken gecenin yıldızı 5 gol atarak tarihi bir performans sergileyen Haaland oldu. Manchester City menajeri Pep Guardiola'nın yaptığı hareket ise herkesi şaşırttı

Şampiyonlar Liginde Haalandın kariyer gecesi Yuh sana Guardiola

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turunun rövanş maçları bu gece oynanan iki karşılaşma ile devam etti. Gece oynanan iki maçta, RB Leipzig'i 7-0'lık skorla mağlup eden İngiliz devi Manchester City ve Porto'yu eleyen Hakan Çalhanoğlu'nun takımı Inter adını çeyrek finale yazdırdı.

Haberin Devamı

HAALAND YILDIZLAŞTI, CITY'DEN TAM 7 GOL 
Manchester City'nin RB Leipzig ile karşılaştığı mücadelede adeta Haaland fırtınası esti. 22. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren Norveçli yıldız, 24 ve 45+2'deki golleriyle takımının ilk yarıyı 3-0 önde tamamlamasını sağladı.

İkinci yarıya da etkili başlayan Manchester City, 49'da İlkay Gündoğan'ın golüyle 4-0'ı yakalarken 53 ve 57'de Haaland'ın golleriyle skor 6-0 oldu. 90+2'de ise Kevin De Bruyne'ün attığı golle maç 7-0 tamamlandı.

Şampiyonlar Liginde Haalandın kariyer gecesi Yuh sana Guardiola

TARİHE GEÇTİ
Haaland, Şampiyonlar Ligi'nde 25. maçında 34. golünü attı, bu sayıya en erken yaşta ve en hızlı ulaşan isim olarak tarihe geçti.

MESSI'NİN REKORUNU EGALE ETTİ
Erling Haaland, bir Şampiyonlar Ligi maçında 5 gol atarak Lionel Messi'nin rekorunu egale etti. Bunu başaran bir diğer isim de Luiz Adriano'ydu.

Haberin Devamı

GUARDIOLA 63'TE OYUNDAN ALDI
Erling Haaland bu sezon oynadığı 35 maçta 39 gole ulaştı. Erling Haaland, rekora bir gol kala 63. dakikada Pep Guardiola tarafından oyundan alındı. Futbolseverler bu karar oldukça şaşırdı.

Şampiyonlar Liginde Haalandın kariyer gecesi Yuh sana Guardiola

'YUH SANA PEP'
Ersin Düzen, Guardiola'nın yaptığı değişikliğe tepki gösterdi ve "2012’de 58. dk’da 4. golü atan Messi’yi Guardiola oyundan almamış ve 87’de 5. golü atmıştı. Haaland 57’de 5. golü attı ve anında oyundan alındı! Yuh sana Pep!" ifadelerini kullandı.

'PEP'E DAHA FAZLA GOL ATACAĞIMI SÖYLEDİM'
Maç sonu konuşan Erling Haaland: "Bir Şampiyonlar Ligi maçında 5 gol atmak inanılmaz bir şey. Kariyerimin en iyi maçı oldu. Pep'e beni oyundan çıkarmasaydı daha fazla gol atacağımı söyledim. Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta 5 gol atmak muhteşem bir his" ifadelerini kullandı.

KURA 17 MART'TA
Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City'nin rakibini belirleyecek olan çeyrek final ve yarı final kura çekimi ise 17 Mart Cuma günü İsviçre'nin Nyon kentindeki House of European Football'da yapılacak.

Şampiyonlar Liginde Haalandın kariyer gecesi Yuh sana Guardiola

INTER ÇEYREK FİNALDE
Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasında Porto, sahasında Inter'i konuk etti. Mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi. İlk maçı 1-0 kazanan Inter adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

Haberin Devamı

MAÇIN ADAMI HAKAN ÇALHANOĞLU
Karşılaşmanın uzatma bölümü büyük bir heyecana sahne olurken, Porto iki kez direği geçemedi ve Portekiz temsilcisinin bir topu çizgiden çıktı. Porto'da sol kanat oyuncusu Pepe, 90+6. dakikada kırmızı kart gördü. Inter'de Hakan Çalhanoğlu, 90 dakika sahada kaldı.

Hakan Çalhanoğlu, Porto - Inter eşleşmesinin iki maçında da 'maçın oyuncusu' seçildi. Hakan Çalhanoğlu maç sonunda "Bunca yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde bu başarıyı yakalamak büyük mutluluk veriyor. Takımımızla gurur duyuyoruz. Hatalar yaptık ama harika bir iş çıkardım. Zor oldu ama takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.