Skorer Scolari, Bunyodkor ile Sper Lig'de ilk kez puan kaybetti

Scolari, Bunyodkor ile Sper Lig'de ilk kez puan kaybetti

06.10.2009 - 14:36 | Son Güncellenme:

.

Scolari, Bunyodkor ile Sper Ligde ilk kez puan kaybetti

İngiltere Premier Lig takımı Chelsea’nin eski teknik direktörü Luiz Felipe Scolari’nin çalıştırdığı Özbekistan’ın Bunyodkor kulübü, Süper Ligi’nin 24. haftasında berabere kalarak, ilk defa puan kaybetti.

Brezilyalı teknik adam Scolari yönetiminde Özbekistan Süper Ligi 24.

haftasında liderliğini sürdüren Bunyodkor kulübü, geçen hafta Asya Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında deplasmanda Güney Kore’nin Pohang Steelers kulübüne yenilmesinin ardından, ligde bu hafta deplasmanda Almalık kulübü ile oynadığı maçı 2-2 tamamlayarak, 23 haftadır devam eden galibiyet serisine son verdi.

Scolari’nin takımı Bunyodkor, bu sezon ligde yaptığı 23 maçını da kazanarak, Süper Lig tarihindeki üst üste en çok kazanan takım unvanını elde etmişti.

Özbekistan Süper Ligi’nin 14. haftasında Bunyodkor kulübünü teslim alan Luiz Felipe Scolari, bugüne kadar ligde çıktığı 10 maçı da kazanmasına rağmen, Özbekistan Kupası finalinde rakibi Pakhtakor’a, Asya Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde ise Güney Kore’nin Pohang Steelers kulübüne yenilerek, ilk kupasını kaçırmıştı.

Rivaldo’nun kaptanlığını yaptığı Bunyodkor, Süper Lig’in 24. haftasında en yakın rakibi Pakhtakor’u 17 puan geride bırakarak, 70 puanla ilk sırada yer alıyor.

Yazarlar