Galatasaray Seferovic'in Benfica'ya geri dönüşü için resmi açıklama

Seferovic'in Benfica'ya geri dönüşü için resmi açıklama

19.11.2022 - 18:31 | Son Güncellenme:

Benfica Teknik Direktörü Roger Schmidt, Haris Seferovic'in geri dönüşü hakkında açıklamalarda bulundu.

Seferovicin Benficaya geri dönüşü için resmi açıklama

Galatasaray'ın sezon başında Benfica'dan satın alma opsiyonuyla kiraladığı İsviçreli forvet Haris Seferovic, sarı-kırmızılılarda bekleneni veremedi. Mauro Icardi ve Bafetimbi Gomis'in gerisinde kalan yıldız oyuncunun Ocak ayında Benfica'ya geri döneceği iddia edildi.

Haberin Devamı

Benfica Teknik Direktörü Roger Schmidt, İsviçreli golcünün geri dönüşü hakkında Portekiz basınına açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Seferovicin Benficaya geri dönüşü için resmi açıklama

BÜYÜK BEKLENTİLERLE TRANSFER EDİLDİ

Galatasaray, sezon başında Benfica'dan Haris Seferovic'i satın alma opsiyonuyla kiraladı. İsviçreli golcü büyük beklentilerle kadroya dahil edilirken hazırlık maçlarında gösterdiği performansla beğeni kazandı. Kasımpaşa ve Salernitana maçlarında skor katkısı yapan golcü oyuncu Fiorentina maçında yaptığı 2 asistle ön plana çıkmıştı.

Süper Lig'e istediği gibi başlayamayan Haris Seferovic, 8 maçta gol ve asist katkısında bulunamadı. Seferovic, Türkiye Kupası'nda oynanan Kastamonuspor ve Ofspor maçlarında fileleri havalandırmıştı.

Haberin Devamı

Seferovicin Benficaya geri dönüşü için resmi açıklama

İŞTE SÖZLEŞME DETAYLARI

İsviçreli golcünün bonservisinin alınması, 20 maça 11'de sahaya çıkmasına bağlı. 30 yaşındaki futbolcunun 2,5 milyon euroluk opsiyonu, 16 karşılaşmada daha 11'de başlaması halinde devreye girecek. 

Süper Lig'de oynadığı 8 maçın 4'ünde ilk 11'de sahaya çıkan Haris Seferovic, Türkiye Kupası'nda da 2 maça ilk 11'de başladı.

AYRILIK İDDİALARI

Galatasaray'da beklenen katkıyı sağlayamayan Haris Seferovic'in Ocak ayında Benfica'ya geri döneceği iddia edildi. TRT Spor'da yer alan haberde Haris Seferovic'in yanı sıra Patrick Van Aanholt'la da yolların ayrılması bekleniyor. 

Son olarak Portekiz'den Record'un haberine göre Galatasaray'ın sezon başında büyük umutlarla kadrosuna kattığı ancak geldiği günden bu yana beklentileri bir türlü karşılayamayan ve Süper Lig'de henüz golle tanışamayan Haris Seferovic ile yollar ayrılıyor.

Portekiz ekibi Benfica'dan kiralık olarak kadroya katılan tecrübeli oyuncunun Türkiye serüveni erken son buluyor. İddiaya göre, Dünya Kupası'nda olan İsviçreli golcü, kupanın ardından İstanbul'a dönmeyecek. Ocak ayı itibarıyla yeni bir kulüp bulmak durumunda olan Seferovic'in yeni adresinin ise neresi olacağı henüz bilinmiyor.

Seferovicin Benficaya geri dönüşü için resmi açıklama

SEFEROVIC'TEN DÜNYA KUPASI SÖZLERİ

Galatasaray'ın golcü oyuncusu Haris Seferovic, İsviçre ile Dünya Kupası finallerine ikinci kez katılacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Haberin Devamı

GS TV'ye konuşan Bosna Hersek asıllı İsviçreli golcü, "Herkesin gidebildiği bir yer değil. Ülkemi temsil edeceğim için mutluyum. Ben elimden gelen her şeyi yapacağım, takımım da yapacaktır. Umarım geleceğimiz en yüksek noktaya da geleceğiz." dedi.

Dünya Kupası finallerinin ilk kez kasım ayında başlayacağı hatırlatılan Seferovic, "Garip bir şey olacak, biraz farklı olacak. Çünkü normalde sezon sonundan başlayan bir şeydi, şimdi bizim buna adapte olmamız lazım. Başka bir şansımız yok tabii ki. Güzel bir ülkede, güzel havanın olduğu bir ülkede olacak, bizim de adapte olmamız lazım. Mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Seferovicin Benficaya geri dönüşü için resmi açıklama

"ZOR OLACAK FAKAT KEYFİNİ ÇIKARMAK LAZIM"

Ülkesinin yer aldığı grubu ve hedeflerini de değerlendiren 30 yaşındaki golcü, "Zor bir gruptayız aslında. Zaten isminden de anlaşılıyor yani, Brezilya ve diğer takımlar olsun. Hepsi güçlü takımlar. Zor olacak fakat keyfini çıkarmak lazım. Biz o fikirle bakmalıyız. Hedefimiz önce gruptan çıkmak tabii ki, birinci veya ikinci olarak oradan çıkmak. Daha sonra bakalım nerelere kadar gelebileceğiz." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Galatasaraylı taraftarlar için de konuşan deneyimli oyuncu, "Onlar için çok mutluyum, çok müteşekkirim. Umarım birazcık şansla da güzel şeyler izletebileceğiz onlara. Umarım keyfini çıkarırlar Dünya Kupası'nın." yorumunda bulundu.

ROGER SCHMIDT'TEN RESMİ AÇIKLAMA! SEFEROVIC GERİ DÖNECEK Mİ?

Benfica Teknik Direktörü Roger Schmidt, sezon başında Galatasaray'a kiralanan Haris Seferovic hakkında açıklamarda bulundu. Alman teknik adam, Seferovic'!in Benfica'ya geri dönüşü hakkında flaş değerlendirmede bulundu.

Roger Schmidt'in açıklamaları şu şekilde;

"Haris Seferovic konusunda bir bilgim yok. Bunu ilk kez duyuyorum. Galatasaray'a yaz aylarında kiralık gitti ve sezonu orada tamamlayacağı en başından belliydi. Bu konuda hiçbir şey bilmiyorum."

Seferovicin Benficaya geri dönüşü için resmi açıklama