Fenerbahçe Senad Ok, Fenerbahçe'nin transferdeki iki hedefini ve ayrılacak ismi açıkladı!

Senad Ok, Fenerbahçe'nin transferdeki iki hedefini ve ayrılacak ismi açıkladı!

28.11.2023 - 14:13 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'de Fatih Karagümrük galibiyetiyle liderliğini sürdüren Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerin gündemini Skorer'in Instagram hesabındaki canlı yayınında değerlendirdi. Ok, Fenerbahçe'nin transferdeki iki hedefini açıklarken İsmail Kartal'ın beğendiği ismin takımdan ayrılabileceğini söyledi.

Trendyol Süper Lig'deki Fatih Karagümrük galibiyetiyle liderliğini sürdüren Fenerbahçe'de gözler UEFA Konferans Ligi'ndeki Nordsjælland maçına çevrildi. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerin gündemini Skorer Instagram'daki canlı yayında değerlendirdi. Senad Ok, Fenerbahçe'nin Ocak ayındaki iki transfer hedefini açıklarken İsmail Kartal'ın beğendiği ismin kontenjan sebebiyle takımdan ayrılabileceğini aktardı.

Haberin Devamı

Senad Ok'un değerlendirmeleri şu şekilde:

"GÜREŞ HAKEMİ OLSA DAHA İYİ MAÇ YÖNETİR"

"Samet'in pozisyonu net bir penaltı bunu tartışmıyorum. Fenerbahçe iyi oynamıyor bu da net. İsmail Kartal'ın formda olmadığını çok net söyleyebilirim. Herkesin objektif bir şekilde söylemesi gereken şeyler. Hakemler devre arasında Szymanski'nin pozisyonunu izlemiştir. İnsan aklı bu devre arasında mutlaka kendi aralarında konuşuyorlardır. Burada şunu söylemeye çalışıyorum hakemler bir hata yapıyor ve o hatayı başka bir hatayla kapatmak istiyorlar. MHK veya Federasyon parası neyse verin yabanc hakem gelsin. Bir çözümü olmalı. VAR'daki hakem tecrübeli olursa koşmasına gerek yok. VAR hakemleri başka ülkelerden de gelebilir. Güreş hakemi olsa daha iyi maç yönetir. Bir ay eğitime sok daha iyi maç yönetir. Szymanski'nin pozisyonunu içerde olduğunu veya Samet'in pozisyonunun penaltı olduğunu çok üst düzey bilgiler olmasa da vermeleri gerekiyordu."

Haberin Devamı

Senad Ok, Fenerbahçenin transferdeki iki hedefini ve ayrılacak ismi açıkladı

"NEDEN İRFAN CAN'I ORTA SAHADA DÜŞÜNMÜYORSUN?"

"Kerem Aktürkoğlu doğuştan kanat oyuncusu. Okan Buruk ne yapıyor? Kerem'i merkeze atmaya çalışıyor. Çok eleştiriliyor ama ben bunu eleştirmiyorum. İkinci forvet olarak da oynayabileceğini düşünüyorum. Bunu yaparak bir şey deniyor ve Zaha'yı kazanmaya çalışıyor. İrfan Can'ın gerçek pozisyonu 8 numara. İran Can 8 numaradan mecburen kanata evrilmiş durumda. Gerçekten orta saha kökenli bir oyuncuyu bu tip yoklarda neden orta sahada hiç oynatmayı düşünmüyorsun? Elnide Kent, King ve Cengiz Ünder gibi isimler var. Ben bunu anlamıyorum. Fred yok ciddi bir problem ama orası artık çözüm makamı. İsmail, İrfan Can ve Szymanski'yi neden görmüyoruz mesela? Fenerbahçe'nin kadroyla ilgili sıkıntılşar var ancak buna çözüm geliştirebilecek bir kadrosu da tecrübeli bir hocası da var. Bunu neden denemiyor anlamış değilim. İrfan Can bir merkez oyuncusu. Başakşehir'de oynarken Manchester'la oynadığı maçlar ortada."

Senad Ok, Fenerbahçenin transferdeki iki hedefini ve ayrılacak ismi açıkladı

"İSMAİL HOCANIN ÇÖZÜM ÜRETMESİ GEREKİYOR"

"Galatasaray ve Fenerbahçe puan olarak yakın olduğu için doğal olarak kıayslıyorum. Alanya maçını açtım 5. dakikada Galatasaray'ın 3-4 gol atacağını söyledim. Henüz maçın başında yüksek tempo vardı çok belliydi. Fenerbahçe maçını açtım 5. dakikada bu maç sorun olur dedim. Oyunun akmadığı belli. İsmail hocanın bunu sezmesi lazım. Montella milli maçta 1 saat dolmadan 3 oyuncu değiştirdi. Hem oyuncu değişiklikleri geç hem yanlış oyuncu değiştirdiğini düşünüyorum hocanın. Rakip takım teknik direktörü olsam Dzeko, Tadic ve İrfan'ın çıkmasını isterdim. Hoca da o isimleri çıkarıyor. Okan Buruk geçen sene Beşiktaş deplasmanında Galatasaray kaybederken hamlelerinde geç kaldı. Kopenhag maçı ve Bayern maçı da öyle. Ama bugünü konuşuyorsak bir çözüm bulunması lazım. Umut-Dzeko neden denenmiyor? Batshuayi-Dzeko neden denenmiyor? Batshuayi üzülürse üzülsün burası Fenerbahçe... Umut topun değerini biliyor ve daha konsantre. İsmail hocanın çözüm üretmesi gerekiyor. Burada bir statik kaldı."

Haberin Devamı

Senad Ok, Fenerbahçenin transferdeki iki hedefini ve ayrılacak ismi açıkladı

"FRED VE DJIKU, SİVASSPOR'A KARŞI OYNAYABİLECEK DURUMDA"

"Fred'in Sivasspor maçına yetişmesini bekliyoruz. Djiku'nun da olma ihtimali var ama Fred kadar kesin konuşamıyorum. Becao, Ocak'ta dönecek. Luan Peres sezonu kapattı. Serdar Aziz de dönüş hazırlığında. Fenerbahçe lider olarak çıkmak istiyordu ve iyi gidiyordu ama liderlik sıknıtıya girebilir. Nordsjælland'ın sahası sentetik çim. Sakatlıklar için ortam sağlayan bir zemin. Bu yüzden Ferdi'nin oynamasını beklemiyorum. Osayi'yi sağ bek, Yusuf stoper, Oosterwolde stoper yazarsak bu kez sol bekte problem yaşanacak. Crespo'yu sol bekte veya stoperde görebiliriz. Hem sentetik çim hem birçok eksikle bambaşka bir 11 çıkabilir."

Haberin Devamı

Senad Ok, Fenerbahçenin transferdeki iki hedefini ve ayrılacak ismi açıkladı

"SORUN TADIC VE DZEKO'DA DEĞİL"

"Dzeko ve Tadic üzerinden yapılan bir gündem var. Bugün Messi ve Ronaldo bile eleştiriliyor ama bir temeli olması lazım. Tadic veya Dzeko oynamasın o zaman. İnsanlar bence şunu görmüyor Dzeko'yla Tadic'in esas problemi takım oyununun çökmesiyle alakalı. Teknik heyet buna bir çözüm üretemiyor. Tadic ve Dzeko'da bir problem görmüyorum. İşlemeyen bir sistem var ve işlemeyen bir sistemde Robin Van Persie ıslıklanmıştı. Buna çözüm bulacak öncelikli isim İsmail Kartal... Fenerbahçe'nin ilk kötü maçı Antalyaspor maçıydı. O maçta 6 numarası yoktu Zajc o bölgede oynamıştı. O maçın nasıl tıkandığını gördük. Dzeko ve Tadic'in eskisi gibi oynayabilmesi için orta sahanın eski düzeyine ulaşması lazım. Fred yoksa Szymanski ve İrfan Can var. Bunları denememesi beni üzüyor. İsmail hoca daha kısıtlı kadrolarla iyi çözüm bulabiliyordu."

Haberin Devamı

Senad Ok, Fenerbahçenin transferdeki iki hedefini ve ayrılacak ismi açıkladı

İŞTE F.BAHÇE'NİN TRANSFERDEKİ İKİ HEDEFİ VE AYRILACAK İSİM!

"Birçok yabancı oyuncu gündemde. Hocanın memnun olduğu King'in bile kontenjan sebebiyle takımdan ayrılabilir. Çağlar Söyüncü en önemli kiralık transfer hedeflerinden biri. Salih Özcan'ı Borussia Dortmund bırakmıyor. Galatasaray da istiyor Salih'i... O bölge daha çok Krunic ile çözülebilecek bir sorun. Krunic'in olma ihtimalini yüksek görüyorum. Stopere de yerli takviyesi düşünülüyor. Çağlar kararını verecek. Simeone oynatmazsa Çağlar, EURO 2024'te oynamak istemesi sebebiyle başka bir takıma gidebilir. Fenerbahçe'nin stoperdeki rotasını Simeone'nin kararı şekillendirecek."

Senad Ok, Fenerbahçenin transferdeki iki hedefini ve ayrılacak ismi açıkladı

Yazarlar